:

Hur ansöker jag om lärarlegitimation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ansöker jag om lärarlegitimation?
  2. Vem kan söka lärarlegitimation?
  3. Vad krävs för lärarlegitimation?
  4. Vad krävs för att få lärarlegitimation?
  5. Kan du ansöka om lärarlegitimation hos Skolverket?
  6. Hur mycket kostar en legitimerad lärare att komplettera sin legitimation?

Hur ansöker jag om lärarlegitimation?

Du måste ha en lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen för att legitimation. Om du inte har en examen kan du vidareutbilda dig. Vilken utbildning som passar bäst beror på dina tidigare erfarenheter och studier. Det finns olika vägar till examen.

Vem kan söka lärarlegitimation?

Från den 1 december 2013 ställs krav på lärarlegitimation för att tillsvidareanställas som lärare och förskollärare. Undantag görs för vissa lärargrupper. Du som har en lärar- eller förskollärarexamen kan ansöka om lärarlegitimation.

Vad krävs för lärarlegitimation?

Ansök med svensk examen

  1. Ansök med svensk examen.
  2. Du som har en lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen kan ansöka om att få lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation. ...
  3. Det tar 15–30 minuter att göra en ansökan om du har dina intyg i ordning. ...
  4. Underhållsarbete 15 december.

Vad krävs för att få lärarlegitimation?

  • Lärare måste ha lärarlegitimation för att bli tillsvidareanställda och få sätta betyg. Förskollärare måste ha förskollärarlegitimation för att bli tillsvidareanställda. För att få undervisa krävs oftast både legitimation och behörighet. Här kan du ansöka om legitimation och utöka din legitimation med fler behörigheter.

Kan du ansöka om lärarlegitimation hos Skolverket?

  • Ansök om lärarlegitimation hos Skolverket. På skolverket.se kan du ansöka om lärarlegitimation. Där kan du också läsa om vad som krävs för att kunna få lärarlegitimation. Om du ansökt om legitimation men inte fått de behörigheter du förväntat dig så kan du överklaga beslutet.

Hur mycket kostar en legitimerad lärare att komplettera sin legitimation?

  • Legitimerade lärare som ansöker om en komplettering enligt de nya reglerna som gäller från 1 december 2013 kostar det ingenting. Vill du framöver komplettera din legitimation med ytterligare ämnen kostar det 750 kronor per ansökningstillfälle oavsett när du har tagit din grundläggande examen.