:

Hur får man texten uppläst?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man texten uppläst?
  2. Hur kan man lyssna på en text?
  3. Kan Word läsa upp text?
  4. Kan iPhone läsa upp text?
  5. Hur fungerar text till tal?
  6. Kan Chrome läsa upp text?

Hur får man texten uppläst?

För Android finns appen Google översätt där kan du fota en text och sedan den uppläst. Appen fungerar såhär: Välj det språk som texten är på och peka på kameran till vänster under sökrutan. Fota din text (försök att få texten rak) och stryk sedan med fingret över den text som du vill få uppläst.

Hur kan man lyssna på en text?

ClaroRead Chrome är en talsyntes som du kan använda i Google, både på webben och i dokument. Talsyntesen läser upp skriven text så att du samtidigt som du läser (eller istället för att läsa) kan lyssnatexten. I inställningar kan du välja mellan flera olika språk samt manlig och kvinnlig röst.

Kan Word läsa upp text?

Läs upp är en inbyggd funktion i Word, Outlook, PowerPoint och OneNote. Du kan använda Läs upp för att få text uppläst på din Office-versions språk. Med funktionen Text till tal kan datorn läsa upp text som visas på skärmen.

Kan iPhone läsa upp text?

Låta iPhone läsa upp skärmen, markerad text och tal vid skrift

  • Öppna Inställningar > Hjälpmedel > Talat innehåll.
  • Justera något av följande: Läs upp markering: Tryck på knappen Läs upp om du vill att markerad text ska läsas upp.

Hur fungerar text till tal?

Googles text-till-tal-motor för Android har nyligen fått stöd för svenska (och vietnamesiska). Det innebär bland annat att din telefon kan läsa upp e-böcker på svenska i Play Books och att Google Translate kan läsa upp svensk text.

Kan Chrome läsa upp text?

Vill du lyssna på text som läses upp för dig? Installera helt enkelt vår programvara idag och markera bara texten du vill lyssna på, högerklicka och välj "Text to Speech for Google Chrome ™" Vår förlängning av text till tal börjar läsa upp texten för dig. Det finns över 10+ accenter du också kan välja mellan.