:

Hur får man ut sin sjukjournal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man ut sin sjukjournal?
  2. Vad är Förlossningsjournal?
  3. Kan man få ut sin Förlossningsjournal?
  4. Vad ingår i en patientjournal?
  5. Vad betyder Retraherad?
  6. Kan 1177 läsa min journal?

Hur får man ut sin sjukjournal?

Du kan beställa kopior av din egen journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster: Beställ journalkopia. Du kan också beställa kopior av din journal via en särskild beställningsblankett för journalkopior som du fyller i och skickar till Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vad är Förlossningsjournal?

Apgar är ett poängsystem för att bedöma hur bebisen mår efter förlossningen. ... BPU är den beräknad förlossning (partus) enligt ultraljud. Cervix är livmoderhalsen (ibland kallad livmodertappen) och är den nedersta och smalaste delen av livmodern.

Kan man få ut sin Förlossningsjournal?

Ett projekt har startats för att se om även information från förlossningsvården kan visas i Journalen. Om det faller väl ut kommer nyförlösta att kunna läsa delar av sin förlossningsjournal via 1177.se i början av 2021.

Vad ingår i en patientjournal?

En patientjournal består av en eller flera journalhandlingar eller journalanteckningar. Journalhandlingen kan föras på papper, digitalt (exempelvis i en dator) eller via ljudinspelning och bestå av anteckningar, filmer eller bilder. En journalhandling kan till exempel vara en remiss eller ett provsvar.

Vad betyder Retraherad?

När öppningsskedet är över har modermunnens kanter försvunnit och när det har skett säger man att kvinnan är helt öppen, eller retraherad.

Kan 1177 läsa min journal?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in.