:

Kan inte få tag i lägenhet?

Innehållsförteckning:

  1. Kan inte få tag i lägenhet?
  2. Vad är snabb bostad?
  3. Måste man ha fast anställning för att få bostad?
  4. Hur vet man om man har förstahandskontrakt?
  5. Vad innebär att hyra i första hand?

Kan inte få tag i lägenhet?

Leta upp de bostadsförmedlingar som finns! Du kan kolla upp vilka som finns på Sveriges bästa bostadssökarsite – gå in på www.jagvillhabostad.nu och klicka på Leta bostad. Ställ dig i förmedlingar som finns, kommunens bostadsförmedling, studentbostadsköer och annat. Här är uthyrning (oftast) laglig och hyran vit.

Vad är snabb bostad?

I enstaka fall förmedlar vi bostäder utan kötid, i den så kallade Bostadssnabben. För dessa bostäder gäller inte kötid, utan att snabbt anmäla sitt intresse. Under namnet Bostadssnabben annonserar vi bostäder som av olika skäl kräver särskild hantering för att bli uthyrda i tid.

Måste man ha fast anställning för att få bostad?

Du behöver inte ha en fast anställning för att få en bostad, däremot behöver du styrka din inkomst, vanligtvis genom kopior på de tre senaste lönespecifikationerna. Den inkomst du har ska räcka både till hyran och till din familjs försörjning enligt konsumentverkets normer.

Hur vet man om man har förstahandskontrakt?

Ett förstahandskontrakt betyder att du hyr direkt av en hyresvärd, till exempel ett bostadsbolag, eller allmännyttan. ... Det finns ingen besittningsrätt som hyresgäst i en äganderätt eller bostadsrätt oavsett hur lång tid du som hyresgäst hyrt bostaden.

Vad innebär att hyra i första hand?

Man betalar ingen insats för sin lägenhet och man står inte heller själv för underhåll av lägenheten. Förutom hyra av själva bostaden ingår normalt värme, vatten och i vissa fall även hushållsel. Om man har ett förstahandskontrakt kan man byta till en annan lägenhet om hyresvärden eller hyresnämnden godkänner bytet.