:

Har jag lån?

Innehållsförteckning:

  1. Har jag lån?
  2. Hur ser jag min UC?
  3. Vad händer under en kreditprövning?
  4. Vad visar creditsafe?
  5. Kan man göra UC på sig själv?
  6. Kan man se hur många UC man har?
  7. Vad tittar banken på när de gör en kreditprövning?

Har jag lån?

Banker och andra kreditgivare tar ofta en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar, handla på avbetalning eller hyra bostad. Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig. Du får också en bra överblick över din privatekonomi och du ser bland annat: Dina lån och krediter.

Hur ser jag min UC?

Du kan även ta del av den informationen som UC har om dig digitalt via tjänsten Min Upplysning på minuc.se (29 kronor).

Vad händer under en kreditprövning?

De uppgifter du lämnar kontrolleras, exempelvis genom en kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag. Syftet med kreditprövningen är att motverka att privatpersoner överskuldsätter sig men också att minska risken för att långivaren gör kreditförluster.

Vad visar creditsafe?

Creditsafes rating är en statistisk kreditvärdering av ett företag och prognostiserar sannolikheten för att företaget blir insolvent inom 12 månader. Desto högre rating ett företag har, desto mindre sannolikt är det att företaget går i konkurs.

Kan man göra UC på sig själv?

Du kan alltid beställa en upplysning på dig själv med tjänsten Min Upplysning utan att det registreras som en förfrågan hos UC. Detta påverkar alltså inte din kreditvärdighet på något sätt. Du kan också begära ett registerutdrag som visar vilka uppgifter UC har registrerat om dig.

Kan man se hur många UC man har?

Om du vill veta hur många gånger du blivit omfrågad under de senaste 12 månaderna kan du se detta i din egen kreditupplysning, som du beställer här på minUC.se.

Vad tittar banken på när de gör en kreditprövning?

När du har ansökt om lånelöfte gör banken en kreditupplysning på dig för att se om du har några betalningsanmärkningar. De värderar också din inkomst, dina omkostnader, din anställningsform och eventuella övriga skulder.