:

Har jag frikort Västmanland?

Innehållsförteckning:

  1. Har jag frikort Västmanland?
  2. Hur ska man få ett e-frikort?
  3. Hur fungerar frikort och onlinevård?
  4. När behövs ett frikort i papper?
  5. Hur hittar jag mitt frikortsnummer?

Har jag frikort Västmanland?

I Region Västmanland sparas det du har betalat för din vård och behandling digitalt. När du har uppnått summan för ett frikort så visas det när du anmäler dig på din vårdcentral eller mottagning. Du behöver då inte betala för ditt besök.

Hur ska man få ett e-frikort?

  • Frikortet är nationellt och gäller hos offentligt finansierade vårdgivare i hela landet. Eftersom alla vårdgivare inte är anslutna till e-Frikort så bör frikort skrivas ut och ges till patienten. Om möjligt ska patienten få ett frikort i samma format som det ”gamla” gula frikortet, dvs i bankkortsformat.

Hur fungerar frikort och onlinevård?

  • Frikort är det kort man får när man gått i taket på högkostnadsskyddet; det vill säga när du på 12 månaders lagt minst 1100 kronor på recept och läkarbesök. Med ett frikort har du sedan rätt till fri sjukvård den tid som är kvar av perioden på 12 månader. Hur fungerar frikort och onlinevård?

När behövs ett frikort i papper?

  • När behövs frikort i papper? Ett frikort behövs om du söker vård i ett annat landsting eller hos vårdgivare inom SLL och Region Gotland som ännu inte anslutit sig till e-frikortstjänsten. Du beställer det i inloggat läge eller så kan du be personalen på din mottagning hjälpa dig. Frikortet skickas hem till din folkbokföringsadress.

Hur hittar jag mitt frikortsnummer?

  • Hur hittar jag mitt frikortsnummer? Gå till www.1177.se och logga in. Välj Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster. Klicka på Högkostnadsskydd för öppenvård under rubriken Högkostnadsskydd.