:

Var får jag bäst ränta på mina pengar?

Innehållsförteckning:

  1. Var får jag bäst ränta på mina pengar?
  2. Vilka banker ger bäst sparränta?
  3. Vilken Nischbank är bäst?
  4. Hur gör man ett låst sparkonto?
  5. Kan man ta ut pengar från sparkonto?

Var får jag bäst ränta på mina pengar?

1. Avida finans: 0,90 procent ränta, 450 kronor på ett år. 2. Svea ekonomi, Nordiska och AK spar: 0,85 procent ränta, 425 kronor på ett år.

Vilka banker ger bäst sparränta?

Den bästa sparräntan med insättningsgaranti just nu är Marginalen Fasträntekonto 7 år, sett enbart till hur hög räntan är. De bästa räntorna på sparkonto med fria uttag och utan bindningstid ligger i dagsläget på runt 0,85 % och där finns det flera aktörer.

Vilken Nischbank är bäst?

Sparkonto hos nischbank med insättningsgaranti Mindre banker kallas ofta för nischbanker. Några exempel är SBAB, Rebilla och Collector. De erbjuder högre sparränta, skydd av statlig insättningsgaranti och fria uttag.

Hur gör man ett låst sparkonto?

Ett placeringskonto är ett så kallat låst sparkonto. Det passar därför bättre när du sparar på längre sikt – till exempel till ett bröllop, en bil eller kontantinsatsen till ditt drömhem. På ett placeringskonto binder du pengarna från sex månader till fem år, och får en fast ränta under hela bindningstiden.

Kan man ta ut pengar från sparkonto?

Det finns olika typer av sparkonton, både sådana där du kan ta ut dina pengar när som helst och konton med bindningstider eller andra begränsningar för uttag. Sparkonton i en bank eller ett kreditmarknadsbolag måste ha tillstånd av Finansinspektionen för att få ta emot pengar från privatpersoner och företag.