:

Hur får jag mina rostfria bestick blanka?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får jag mina rostfria bestick blanka?
 2. Hur rengöra rostfri fläkt?
 3. Vad betyder 18 10 stål?
 4. Vad ska man tänka på när man köper bestick?
 5. Hur gör man rent en rostfri diskbänk?
 6. Hur håller man rostfria vitvaror rena?
 7. Vad betyder rostfritt stål?
 8. Vad används rostfritt stål?

Hur får jag mina rostfria bestick blanka?

Fyll en gryta med varmt vatten och några droppar diskmedel och lägg i det rostfria stålet i 10-15 minuter. Sedan kan du ta en tvättsvamp och rengöra försiktigt. Glöm inte att torka föremålen ordentligt med en ren kökshandduk efteråt, och var försiktig när du ska putsa och polera så att det inte blir repor.

Hur rengöra rostfri fläkt?

Så gör du

 1. Lös upp lite diskmedel i en skål med varmt vatten.
 2. Doppa en mikrofiberduk i diskvattnet och tvätta den yta som du vill göra ren.
 3. Torka sedan ytan med en ny, torr mikrofiberduk.
 4. Häll lite matolja på duken och polera ytan.
 5. Låt den oljade ytan stå och dra ca 15 minuter. Polera sedan ytan igen med en torr mikroduk.

Vad betyder 18 10 stål?

En mycket vanlig legering ur denna kategori är 18/8-stål (även 18/10-stål) som är legerat med 18 % krom och 8 % (10 %) nickel. Rostfria husgeråd som grytor, kastruller m m är ofta gjorda av 18/8-stål som EN 1.4307.

Vad ska man tänka på när man köper bestick?

Det är viktigt att besticken kan rengöras ordentligt och att de känns bra att äta med. Stålbestick märkta med 18/10 eller 18/8 håller hög stålkvalitet och kommer inte nötas på många år. Se till att besticken även är polerade mellan pinnarna på gaffeln – har det fuskats där så samlas lätt bakterier, även efter diskning.

Hur gör man rent en rostfri diskbänk?

Rostfritt stål är väldigt lätt att rengöra. Det man ska vara försiktig med är att använda slipande saker som till exempel stålull, eftersom det ganska lätt får repor. Det räcker oftast gott och väl att använda en vanlig disksvamp. Arbeta upp ett lödder med vatten och diskmedel och skrubba hela diskbänken och diskhon.

Hur håller man rostfria vitvaror rena?

Så rengör du vitvaror i rostfritt stål Det enda som behövs är en fuktig mikrofibertrasa, och eventuellt något rengöringsmedel, som lite diskmedel eller såpa, samt en mjuk handduk eller trasa att torka torrt med. Använd inte något som kan repa stålet, som till exempel polerande rengöringsmedel.

Vad betyder rostfritt stål?

Rostfritt stål är samlingsnamnet för en grupp järnbaserade legeringar med den gemensamma nämnaren att de innehåller minst 10% och oftast mer än 12% av legeringsämnet krom. I motsats till ordinära stål och som namnet antyder uppvisar rostfria stål god resistens mot korrosion i fuktig luft och syresatt vanligt vatten.

Vad används rostfritt stål?

Rostfritt stål används till cirka 75 % av industrin i cisterner, rör, turbiner med mera, medan huvuddelen av resterande mängd används i hushållen, till exempel diskbänkar, hushållsartiklar och apparater. I Sverige finns två producenter av rostfritt stål. Dessa är de dominerade användarna av krom och nickel.