:

Vilken färg passar huset?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken färg passar huset?
  2. Hur ofta ska huset målas om?
  3. Hur målar jag fasaden?
  4. Får jag måla mitt hus i vilken färg jag vill?
  5. Vad kostar det att måla om fasaden?
  6. Hur lång tid tar det att måla om ett hus?

Vilken färg passar huset?

Om ditt hus passar bäst i en mörk eller ljus färg, beror både på omgivningen och på husets storlek. Mörka färger gör att huset ser mindre ut, medan ljusa färger gör att det upplevs större. Ljusa färger på ett hus passar bra vid öppna ytor/landskap eller vid vatten. Mörka hus passar bra bland skog och växtlighet.

Hur ofta ska huset målas om?

Hur ofta man behöver måla om sin fasad beror delvis på vart i Sverige man bor och vilken typ av hus som skall målas. Det är stor skillnad på fasadmålning av en trävilla och en putsad fasad, men en vanlig trävilla behöver i vanliga fall inte målas om mer än vart 10–15 år sålänge ni använder träfärg av god kvalité.

Hur målar jag fasaden?

Stryk på rikligt med färg, måla uppifrån och ner. Se till att färgen täcker överallt, var extra noga vid skarvar och ändträ. Låt färgen torka ordentligt innan du stryker på det andra lagret, följ alltid rekommendationerna på burken. Måla inte när det regnar då regnet kan göra ytan matt och fläckig.

Får jag måla mitt hus i vilken färg jag vill?

Kan man måla sitt hus i vilken kulör man vill? – I dag är reglerna för vilken färg du får ha på huset ganska generösa. Den generella regeln är att om byggnadens färg och form finns reglerad i kommunens detaljplan så måste man respektera den. ... Finns huset däremot inte i detaljplanen är det fritt fram att välja färg.

Vad kostar det att måla om fasaden?

Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen. Sedan tillkommer även själva materialkostnaden, för att inte tala om den tid som förarbetet tar. Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor.

Hur lång tid tar det att måla om ett hus?

Målning av fasaden Att måla en fasad för en normalstor villa tar cirka 24-40 timmar, beroende på om fasaden även ska grundmålas, exklusive torktider. Det innebär att man får räkna med att det tar mellan 4-8 dagar för två målare att måla om en normalstor villa, inklusive förarbete och torktider.