:

Vad krävs för att få friskvårdsbidrag?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att få friskvårdsbidrag?
  2. Får man friskvårdsbidrag när man är timanställd?
  3. Hur bokför du friskvårdsbidraget?
  4. Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?
  5. När ska friskvårdsbidrag beskattas?
  6. Vad är belopp på friskvårdsbidrag?

Vad krävs för att få friskvårdsbidrag?

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Får man friskvårdsbidrag när man är timanställd?

Erbjudandet kan dock differentieras beroende på anställningens sysselsättningsgrad, om anställningen är tidsbegränsad eller för timanställda som enbart arbetar vid vissa tillfällen.

Hur bokför du friskvårdsbidraget?

  • Så bokför du friskvårdsbidraget. Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?

  • Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta. Mimmi Rito2019-12-20. Friskvårdsbidraget är en av flera förmåner som du som arbetsgivare kan erbjuda dina medarbetare. Syftet är att öka kollegornas välmående och företagets attraktionskraft på en arbetsmarknad där konkurrensen om rätt kompetens blir allt tuffare.

När ska friskvårdsbidrag beskattas?

  • Sedan det nyligen kommit en dom angående friskvårdsbidrag från Högsta Förvaltningsdomstolen gäller dock enligt Skatteverket från nionde september 2019 att hela årets friskvårdsbidrag ska beskattas om det överstiger 5 000 kr för hela kalenderåret, men bara om någon del har lämnats nionde september eller senare under 2019.

Vad är belopp på friskvårdsbidrag?

  • Belopp på friskvårdsbidrag. Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt.