:

Hur får man änglatrumpet att blomma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man änglatrumpet att blomma?
  2. Hur fort växer änglatrumpet?
  3. Vilken gödning till änglatrumpet?
  4. När blommar Trumpetblomman?
  5. Hur sköter man en Trumpetblomma?
  6. Var trivs Änglatrumpeten bäst?
  7. När ska man så Änglatrumpet?

Hur får man änglatrumpet att blomma?

Till våren tar du fram den, vattnar, skär bort intorkade grenar och planterar hela krukan i en väldränerad stor trä- eller plastkruka. Den ska fyllas med näringsrik jord som håller fukten bra. Vattna rejält och gödsla med flytande näring varje vecka under vår och sommar så kommer säkert din änglatrumpet att blomma.

Hur fort växer änglatrumpet?

Ett stort plus med änglatrumpet är att den växer snabbt, så redan efter ett par månader kan en liten planta bli flera meter hög. På sommarkvällarna doftar änglatrumpetens blommor som mest.

Vilken gödning till änglatrumpet?

Änglatrumpeter vill ha mycket kväve, så köp gärna hönsgödsel och lös upp i vatten då och då, som en extra kick!

När blommar Trumpetblomman?

Trumpetblomma, Blandade färger, ekofrö

Artikelnummer:840
Grotid:10-30 dagar
Planthöjd:40-50 cm
Plantläge:Sol
Skörd/blomning:Juli-September

Hur sköter man en Trumpetblomma?

Skötsel: Trumpetblommor bör vattnas regelbundet men vill inte stå blöta. Gödsla en till två gånger i månaden men undvik för kväverik gödning eftersom plantan då skjuter nya blad istället för att blomma. Större plantor behöver ofta bindas upp för att stå emot vind och regn utan att falla över.

Var trivs Änglatrumpeten bäst?

Änglatrumpeten älskar värme och trivs bäst om den får stå skyddad från vind. Odlad i kruka är den magnifik på en terrass eller balkong och som ståtlig solitär i trädgården.

När ska man så Änglatrumpet?

Såråd: Jag har aldrig sått änglatrumpet eftersom de är lätta att sticklingsföröka men detta har jag läst: Förkultivera i feb. För att det ska gro lättare kan man rugga upp/fila fröet lite och lägga det i vatten ett dygn innan sådd. När man sår täcks fröet med jord, gror bäst i 22-25 grader.