:

Hur får man Begonia att blomma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man Begonia att blomma?
  2. Varför blommar inte Begonia?
  3. Hur ska Begonia skötas?
  4. Hur mycket vatten behöver begonior?
  5. Hur får man en julstjärna att blomma?
  6. Kan man övervintra Sommarbegonia?
  7. När kan man ställa ut Begonia?
  8. Hur sköta Bladbegonia?
  9. Kan man ha Begonia inomhus?
  10. Hur ska jag vattna min julstjärna?

Hur får man Begonia att blomma?

För att få Begonian att blomma igen kan du försöka med att ställa den i ett rum där det är mörkt 12 timmar varje natt. Till utseende påminner de om rosor. Begonian fick sitt namn efter en fransk botaniker som heter Michael Begon som var aktiv under senare delen av 1600-talet.

Varför blommar inte Begonia?

Alla begonior du köper, måste få större kruka. Den de står i betraktar du som transportemballage. Alla trivs de bäst i lätt eller vandrande skugga, i starkt solsken kan bladen ändra färg eller brännas och blomningen bli något mindre.

Hur ska Begonia skötas?

Dock trivs den som allra bäst när den får stå i ett ljust område utan direkt sol eller värme underifrån, så ställ den inte på en fönsterbräda över ett element. Begonian trivs utmärkt i fuktigare luft, så att fukta luften omkring jorden är ett bra sätt att göra det lätt för din begonia att bli så vacker som möjligt.

Hur mycket vatten behöver begonior?

Vattna regelbundet men låt jorden torka upp mellan vattningarna. Bladbegonior tål att torka lite så ge dem inte för mycket vatten. Vattna med svag näringslösning varannan vecka från vår till höst.

Hur får man en julstjärna att blomma?

Om du vill din julstjärna att blomma så kommer den att behöva 14 timmars oavbruten natt tillsammans med ljusa dagar, i en period om minst 6-7 veckor. Du kan se om din julstjärna har vuxit klart eller inte på att de gula knopparna som sitter i mitten på själva stjärnan börjar blomma.

Kan man övervintra Sommarbegonia?

sommarbegonia, Begonia. ... Dessa begonior brukar säljas som billiga småplantor på våren, så övervintring kanske inte är aktuellt. Men vill man försöka, kan man ta in den i en kruka och ha som rumsväxt, svalt och ljust. De kan i bästa fall blomma hela vintern igenom.

När kan man ställa ut Begonia?

Plantering: Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.

Hur sköta Bladbegonia?

Bladbegonian är lättskött och kan stå i ljus till halvskugga. Direkt solljus kan missfärga bladen. Vattna regelbundet men låt jorden torka ut mellan vattningarna. Ge svag dos näring i vattnet från vår till höst.

Kan man ha Begonia inomhus?

För att din begonia ska blomma så länge som möjligt och hålla sig frisk och fräsch, bör du ge den en plats i ett ljust fönster och i normal rumstemperatur. Undvik direkt, stark sol och värme underifrån.

Hur ska jag vattna min julstjärna?

En julstjärna behöver bara vattnas måttligt. Den är mycket känslig för vattenansamlingar runt rötterna, vilket får den att tappa bladen. Det är bäst att bara vattna den då jorden är torr – men tänk på att den inte får vara fullständigt uttorkad. Vattna med mjukt, rumstempererat vatten.