:

Kan man ha fikonträd inne?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha fikonträd inne?
  2. Vad gör man med färska fikon?
  3. När ska man ta fram fikonträdet?
  4. Hur övervintra Eucalyptus?
  5. När ska man ta sticklingar av fikon?

Kan man ha fikonträd inne?

Fikonträdet vill väldigt gärna stå på en plats som är solig eller har lätt skugga. Vill du hellre ha trädet inomhus går det minst lika bra, se bara till att placera den på ett så ljust ställe som möjligt.

Vad gör man med färska fikon?

Fikon kan ätas både färska och torkade. I torkad form kan de användas i müsli, konfekt och som snacks. De färska fikonen kan ätas som de är, med skal och allt. Eller ät fikonen på rostat bröd med ricotta eller getost och honung.

När ska man ta fram fikonträdet?

Fikonträdet måste ha en kyligare period under vintern för att kunna sätta frukt. På våren tar du fram krukan och låter fikonträdet successivt vänja sig vid ljuset om den har förvarats mörkt.

Hur övervintra Eucalyptus?

Eukalyptus går att ha utomhus under sommaren, men för att få den att övervintra så behöver den tillgång till en ljus och frostfri plats. Se till att du kommer igång med sådden i tid för att kunna utplantera din eukalyptus under sommaren. Du kan med fördel sätta fröna redan under januari – mars någon gång.

När ska man ta sticklingar av fikon?

Om du har ett fikonträd kan du lätt göra nya plantor genom sticklingar. Det funkar fint att ta sticklingar både på vintern och sommaren.