:

Vad gör du om din hund börjar skälla och eller dra emot andra hundar på promenad?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör du om din hund börjar skälla och eller dra emot andra hundar på promenad?
  2. Hur hanterar man Hundmöten?
  3. Vad är skällande för din hund?
  4. Varför skäller man för att hunden är stressad?
  5. Vad är orsakerna till att en hund skäller?

Vad gör du om din hund börjar skälla och eller dra emot andra hundar på promenad?

Många hundar som är rädda eller osäkra på andra hundar skäller i hundmöten till exempel. Här behöver man fokusera träningen på att förändra hundens känsla och helt enkelt få hunden att bli mer bekväm i situationen. När känslan ändras försvinner ofta skällandet av sig självt.

Hur hanterar man Hundmöten?

– Gå lugnt mot hunden och få den att flytta sig bakåt. Så fort den backar ett steg ska den ha beröm. Om hunden vill kasta sig åt sidan, börjar hoppa eller liknande kortar du bara kopplet, förklara Eva. När hunden förstått hur den ska backa kan du också flytta den åt sidan med hjälp av kroppen.

Vad är skällande för din hund?

  • Skällande är ett normalt beteende. Innan du börjar är det viktigt att veta att skällande är normalt för de allra flesta hundar. Det är endast om skällandet utvecklats till ett problem för dig eller din hund som du kan försöka träna bort det. Det kan handla om att hunden skäller okontrollerat, verkar stressad eller skäller i oönskade situationer.

Varför skäller man för att hunden är stressad?

  • Hunden som skäller för att den är stressad. En vanlig orsak till överdrivet skällande är stress. På samma sätt som människor kan ha en vardag som stressar dem kan hundar uppleva detsamma. För att en hund ska vara lugn och harmonisk behöver den en lagom balans av vila, motion, arbete och social samvaro.

Vad är orsakerna till att en hund skäller?

  • Vanliga orsaker till att en hund skäller är: Stress. Hunden är rädd eller osäker och vill skrämma bort det läskiga. Hunden är avlad för att varna/larma. Hunden har lärt sig att det lönar sig att skälla i vissa situationer.