:

Hur får man bort Kirurgtejp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort Kirurgtejp?
  2. Hur får man bort Sårtejp?
  3. Hur får man bort klister på kroppen?
  4. Hur tar man bort tejp från huden?
  5. Hur tar man bort ett stygn?

Hur får man bort Kirurgtejp?

Ibland ska hela förbandet sitta kvar, ibland ska det läggas om. Du kan besöka vårdcentralen eller få hembesök av en distriktssköterska om du behöver hjälp med omläggningen. Ofta får du ta bort det yttre förbandet efter en tid och bara behålla sårtejpen tills stygnen ska tas bort.

Hur får man bort Sårtejp?

Ibland är det svårt att få bort prislappar eller gamla tejprester. Men då finns det några knep att ta till. Vissa prislappar går av bara man löser upp dem i lite kallt, eller riktigt varmt vatten.

Hur får man bort klister på kroppen?

För enklaste borttagning av klistermärkena stryker man på ett lager matolja på klistermärkena och låter det suga in en liten stund. Oljan löser då upp klistret och efter ett tag kan man sedan dra bort klistermärkena hur lätt som helst!

Hur tar man bort tejp från huden?

Speciella tejpbortagare. Det finns speciella vätskor som kan användas för att ta bort tejp. Avlägsna huden från tejpen och inte tvärt om genom att hålla i tejpen och trycka huden från tejpen, där det är möjligt.

Hur tar man bort ett stygn?

Klipp/sprätta bort knutarna såsom vanliga stygn (ibland även på mitten av såret) och klipp/sprätta sedan varje stygn i överliggaren/låsningen (den del som går parallellt med ärret) dra ut en i taget med pincett.