:

Hur får man ut körkort utan legitimation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man ut körkort utan legitimation?
  2. Vad händer om man inte hämtar ut sitt körkort?
  3. Kan man hämta ut körkort med fullmakt?
  4. Hur legitimerar man sig utan BankID?
  5. Kan ombud hämta ut rek?
  6. Hur länge ligger körkortet kvar på posten?
  7. Hur lång tid tar det att tillverka ett nytt körkort?

Hur får man ut körkort utan legitimation?

Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Vad händer om man inte hämtar ut sitt körkort?

– Blir det liggande hos ombudet för att kunden inte hämtar ut det så skickas det tillbaka till Transportstyrelsen efter två veckor och då förvarar vi det säkert hos oss tills kunden vill ha det utskickat, säger Elin Åberg.

Kan man hämta ut körkort med fullmakt?

– Vi måste hålla en hög säkerhet när det gäller körkort. Fullmakten måste vara skriftlig och registrerad, det är ett krav från Transportstyrelsen, säger hon. Förut kunde man endast hämta ut rekommenderade brev på Postens företagscenter, nu kan man göra det hos alla ombud, vilket ökat tillgängligheten, menar hon.

Hur legitimerar man sig utan BankID?

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel Bank-id, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet. Med e-legitimation kan du logga in på Skatteverkets e-tjänster och skriva under och skicka in din deklaration, bland annat.

Kan ombud hämta ut rek?

Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation. Om det är ett Rek behöver dessutom båda skriva under. Vid personlig utlämning kan endast mottagaren hämta. Fullmakt och bud gäller inte.

Hur länge ligger körkortet kvar på posten?

Någon som vet hur många dagar man har på sig att hämta ut körkortetposten efter att ha klarat uppkörning? Försändelsen ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar från ankomstdagen.

Hur lång tid tar det att tillverka ett nytt körkort?

Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet. Inbetalningskortet följer med grundhandlingen. Om din förnyelse blir godkänd tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya körkort hos ditt postombud. Läs mer om utlämning av ditt nya körkort.