:

Hur Kräftfiskar man?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Kräftfiskar man?
  2. När får man fånga havskräftor?
  3. Vem får fiska krabba?
  4. Hur många kräftburar får man ha?
  5. Vad har man gjort för att havskräftor ska komma tillbaka till Skälderviken eller för att vattenmiljön ska bli bättre?
  6. Vad kan man fiska kräftor med?
  7. Hur lägger man ut kräftburar?

Hur Kräftfiskar man?

Kräftor är nattdjur och fångas därför under natten. Vanligt är att lägga i kräftburar, så kallade mjärdar, fyllda med fisk så att kräftorna kan lockas fram under natten och sedan tas upp. Du kan tömma buren en gång under dygnets första timme och en andra gång innan gryningen. Du får högst använda sex burar per person.

När får man fånga havskräftor?

Allmänhetens fiske i Vättern Kräftfiske utan tillstånd på allmänt vatten i Vättern är tillåtet från fredag klockan 17.00 till söndag kl. 17.00 under tre på varandra följande helger med start den fjärde fredagen i augusti. Du får högst fiska 60 kräftor per person och dygn, det vill säga 120 kräftor per person och helg.

Vem får fiska krabba?

Antalet tinor är obegränsat för yrkesfiskare men begränsat till sex per fritidsfiskare och sammanlagt 180 meter nät får användas av fritidsfiskare.

Hur många kräftburar får man ha?

Kräftfisket får ske med max 6 burar per person. Kräftburar med maskstorlek mindre än 50 millimeter ska ha minst två runda flyktöppningar.

Vad har man gjort för att havskräftor ska komma tillbaka till Skälderviken eller för att vattenmiljön ska bli bättre?

Fiskemetod gör skillnad Havskräftor fiskas antingen med trål eller med kräftburar. Trålning orsakar både direkta skador på ekosystemet och ger högre andel undermålig fångst som slängs överbord, så kallade utkast. Genom att använda trålar med en sorteringsrist kan man delvis minska mängden utkast.

Vad kan man fiska kräftor med?

Fiske efter kräftor sker vanligtvis med kräftbur, även kallat kräftmjärde. Man kan också fiska med kräfthåv.

Hur lägger man ut kräftburar?

Kräftorna fångar du bäst på natten. Lägg ut kräftburarna (max sex stycken per person) på kvällen och vittja dem på morgonen. För nattugglan så kan det läggas till att det går att vittja sina burar en gång mitt i natten också, för att få dubbel fångst.