:

Hur fäster man tavlor på betongvägg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man tavlor på betongvägg?
  2. Hur man sätter upp en tavla?
  3. Hur sätter man upp en Tavelkrok?
  4. Hur sätter man upp en tavla på gipsvägg?
  5. Hur spikar man i betongvägg?
  6. Vilken höjd ska tavlan hänga på?
  7. Hur funkar Betongspik?

Hur fäster man tavlor på betongvägg?

Har du lite tyngre tavlor du vill hänga på en betongvägg rekommenderar vi att du använder skruv och plugg. Du behöver borra och hålen blir större, men tavlan kommer att sitta ordentligt och riskerar inte ramla ner. För upphängning med skruv och plugg behöver du en borrmaskin.

Hur man sätter upp en tavla?

Om du har stora tavlor brukar det vara bäst att hänga tavlorna efter baslinjen. Alltså i linje med underkanten på tavlorna. Lagom avstånd från golv, beroende på takhöjd och tavlornas storlek, brukar vara på mellan 0,8 till 1,4 meter. Håll alltid samma avstånd mellan dina tavlor, för att skapa ett mindre rörigt intryck.

Hur sätter man upp en Tavelkrok?

Spika fast tavelkroken på väggen. Du kan därefter sätta på ett av tillbehörsstiften eller använda tavelkroken så som den är. Om du bara använda tavelkroken drar du tavlan längs väggen, uppifrån och ned, så att tavlan fastnar på den lilla kroken som är vänd uppåt. Perfekt till små hängare och tavlor med tråd.

Hur sätter man upp en tavla på gipsvägg?

Såhär gör du:

  1. Mät upp vart tavlan ska sitta.
  2. När du använder skruv och plugg för att hänga upp en tavla på gipsvägg behöver du förborra ett hål i gipsskivan som passar med pluggens bredd och längd. Borra hålet så pluggen precis går att trycka in.
  3. Skruva sedan in skruven med hjälp av borrmaskin eller skruvmejsel.

Hur spikar man i betongvägg?

När man ska spika i betong kan man med fördel förborra ett hål som man ska spika in spiken i. Det minskar risken för att väggen spricker eller att spiken slinter. Tänk då på att även borren och borrmaskinen måste vara kraftfull nog för att borra i betong.

Vilken höjd ska tavlan hänga på?

Beroende på hur högt du har i tak så brukar det ligga på mellan 120-140 centimeter. Mät hur hög din tavla är och dela det måttet med tre. Dra av en tredjedel av tavlan från mitten av din vägg. Det talet som du nu fick fram ska vara i underkant med tavlan när du hänger den på väggen.

Hur funkar Betongspik?

Betongspik är spik som är anpassad för att kunna användas på betong. Har man exempelvis väggar i betong behöver man sådan spik när man vill sätta upp något på väggen. Den största skillnaden mellan betongspik och annan spik är att betongspiken är gjord i ett hårdare material och är därmed starkare än vanlig spik.