:

När kan man sluta amma utan att ge ersättning?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man sluta amma utan att ge ersättning?
  2. Hur får jag mitt barn att ta flaskan?
  3. Hur ofta kan man ge bebis ersättning?
  4. Hur gör man med ersättning när man är ute?
  5. Kan man välja att inte amma?

När kan man sluta amma utan att ge ersättning?

De första sex månaderna ska barnet enbart få bröstmjölk eller bröstmjölksersättning, bortsett från pyttesmå smakprov av mat. Från att barnet är sex månader ska barnet långsamt få börja prova annan mat, samtidigt som du fortsätter amma eller ge ersättning. Du kan fortsätta amma så länge du och barnet vill.

Hur får jag mitt barn att ta flaskan?

För de barn som inte vill dricka ur flaskan kan föräldrarna försöka stimulera barnets sökreflex genom att röra vid barnets kind med flaskans napp. Föräldrarna ska inte tvinga barnet att ta flaskan, utan vänta med att föra in flaskan till dess att barnet öppnar munnen.

Hur ofta kan man ge bebis ersättning?

Alla barn är olika – inte minst när det kommer till aptiten. Därför finns det egentligen inga regler för hur ofta eller hur mycket ett barn ska äta. Om du ammar, ger bröstmjölk eller ersättning i flaska är det viktigt att låta barnet styra över hur mycket det äter. Bebisar är fantastiska på att känna vad de behöver.

Hur gör man med ersättning när man är ute?

Har vi det med oss kan vi alltid se till att Tintan får mat på ett litet kick. Den färdigblandade flaskan ger vi som första ”nattmat”, alternativt om Tintan blir hungrig i vagnen när vi är ute och far. Man ska ju inte spara gammal färdigblandad ersättning, men om den äts inom en timme så är det nemas problemas.

Kan man välja att inte amma?

En del kan inte välja om de ska amma sitt nyfödda barn eller inte. Barnet kan vara för tidigt född eller för sjuk för att orka suga. En del kan inte amma av medicinska eller psykologiska skäl. Ibland fungerar amningen inte hur mycket du än försöker.