:

Hur få bort rödvin från duk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur få bort rödvin från duk?
  2. Hur får man bort vin från trä?
  3. Hur får man bort blod från kläder?
  4. Hur får man bort vin från matta?
  5. Vad är Galltvål gjord av?
  6. Hur får man bort blod från jeans?

Hur få bort rödvin från duk?

Varm mjölk till undsättning Ett inte så välbeprövat knep som faktiskt funkar riktigt bra! Sjud upp vanlig mjölk (3 %) och ta sedan av från plattan. Låt svalna något. Lägg delen av duken/plagget med fläcken på i mjölken och låt dra i 20-30 minuter.

Hur får man bort vin från trä?

Börja med att hälla en rejäl skvätt glycerol på fläckarna, täck dem med en bomullstrasa och lite plastfolie och låt sedan kemikalien verka i 12 timmar. Till sist bleks fläckarna med lite väteperoxid och till sist neutraliseras träet med ättika (24 %).

Hur får man bort blod från kläder?

Färskt blod – skölj bort fläcken i kallt vatten. Gammal fläck – blötlägg i kallt vatten. Strö på rikligt med salt på fläcken, och låt dra. Tvätta i kallt vatten.

Hur får man bort vin från matta?

Diskmedel. En matta eller möbel går ju inte att skölja, och då kan fläckborttagningsmedel vara lite väl starka. Om inte fläcken går bort helt med hjälp av salt/bikarbonat/potatismjöl så kan du försöka att få bort det sista med hjälp av diskmedel och en blöt ren svamp.

Vad är Galltvål gjord av?

Tvålen är gjord på naturliga fetter samt oxgalla som är en effektiv fläckborttagare. Klorofyll ger galltvålen den gröna färgen och hjälper till att ta bort fläckar från gräs, frukt, bär, grönsaker mm.

Hur får man bort blod från jeans?

Det krävs bara lite mer omsorg och tålamod. Du kan använda samma medel för att få bort fläcken, men dränk inte möbeln med vatten, eftersom risken är att det inte torkar, och i värsta fall möglar. Ta en fuktig trasa eller svamp med medel på tryck eller skrubba på fläcken tills den går bort.