:

Hur fästa Förtöjningsfjäder?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fästa Förtöjningsfjäder?
  2. Hur används Förtöjningsfjäder?
  3. Hur stark förtöjningslina?
  4. Hur sätter man fast båten?
  5. Vilken Förtöjningsfjäder är bäst?

Hur fästa Förtöjningsfjäder?

Använd gärna “Locktite” vid montering av muttrarna så dessa inte gängar upp sig. En båt vars förtöjning kan springa av genom ryck är inte rätt förtöjd. Någon form av ryckutjämning måste finnas. Förtöjningsfjäder av stål måste alltid säkras med kätting.

Hur används Förtöjningsfjäder?

Funktion för förtöjningsfjäder: Förtöjningslinan träs i fjädern utan knopar eller tillbehör. Dämpningen som uppnås ökar också linans hållbarhet. Förtöjningsfjädern har också många andra användningsområden, exempelvis för att mildra tjurning av hästar vid transporter eller vid bogsering av bilar.

Hur stark förtöjningslina?

RÄTT DIMENSION PÅ DINA FÖRTÖJNINGSLINOR

BåtviktStormFlexline
1,0 ton10 mm10 mm
2,0 ton12 mm10 mm
3,0 ton12 mm12 mm
4,0 ton14 mm14 mm

Hur sätter man fast båten?

Fästbeslag på båten – pollare, knapar etc – ska vara så stora att förtöjningslinorna kan göras fast ordentligt. För att klara dragkrafter och ryck måste de vara monterade med förstärkningar under däck och genomgående bult. Halkipar och lingenomföringar ska vara så stora att lina och linskydd (t.

Vilken Förtöjningsfjäder är bäst?

Bungy en ryckdämpare/förtöjningsfjäder från Aronowitsch & Lyth AB - Bäst i test. Den testvinnande ryckdämparen som ger dig en god nattsömn ombord utan störningar av ryck samt knirr- och gnekljud. Dessutom sitter bergskilarna mycket säkrare med några Bungy på linan. Bungy är också utmärkt till fast förtöjning.