:

Hur gör jag om jag inte vill att mina uppgifter finns på nätet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör jag om jag inte vill att mina uppgifter finns på nätet?
  2. Vill inte att mina uppgifter ska vara offentliga?
  3. Hur kan jag ta bort mina uppgifter från Mrkoll?
  4. Hur tar jag bort mig från Google?
  5. Vill inte synas på Google?
  6. Hur länge finns domar kvar på Mrkoll?

Hur gör jag om jag inte vill att mina uppgifter finns på nätet?

Beställ ansökan för en sekretessmarkering på nummer 010-573 55 00. Sekretessmarkering är en administrativ åtgärd som gör det svårare för andra att ta del av dina personuppgifter i folkbokföringsregistret.

Vill inte att mina uppgifter ska vara offentliga?

Skatteverket kan på din begäran sätta en spärr så att adresser inte lämnas ut från Statens personadressregister (SPAR) för direktreklamändamål. Du kan begära spärr i de så kallade NIX-registren som förs av reklambranschen och spärr hos enskilda företag som har dina uppgifter.

Hur kan jag ta bort mina uppgifter från Mrkoll?

Jag vill inte att mitt telefonnummer syns i Mrkoll Om ett nummer har listats som du inte vill ha synligt så kan du själv dölja det med hjälp av BankID. Tänk på att ditt nummer kan listas hos andra söktjänster, varför vi rekommenderar dig att även begära att få det dolt hos din operatör där det har sitt ursprung.

Hur tar jag bort mig från Google?

Ta bort uppgifterna från Google Om du har verifierat att du äger webbplatsen via Search Console kan du använda borttagningsverktyget och ta bort sidan direkt från Google Sök. Men kontrollera att uppgifterna även blockeras på eller tas bort från själva sidan.

Vill inte synas på Google?

Du kan ha rätt att begära att vissa personliga uppgifter om dig tas bort av integritetsskäl. Använd det här formuläret om du vill begära att specifika resultat för sökfrågor som innehåller ditt namn tas bort från Google Sök.

Hur länge finns domar kvar på Mrkoll?

En domstolshandling som avser ett brott med som strängast fängelse i högst 2 år i straffskalan gallras efter att 5 år har passerat. Brottmål som kan leda till strängare straff än 2 års fängelse gallras efter 20 år. Brottmål med livstids fängelse gallras inte. Tvistemål grallras efter 20 år.