:

Var hittar man elmätare?

Innehållsförteckning:

  1. Var hittar man elmätare?
  2. Hur byter man elmätare?
  3. Var sitter elmätaren Villa?
  4. Varför byta elmätare?
  5. Hur läsa av mätarställning el?

Var hittar man elmätare?

Elmätaren sänder varje kväll en signal till våra system – på så sätt vet vi att elmätaren är igång....Exempel på våra olika elmätare.

Mätare 1Tillverkare Landis & Gyr, finns oftast i villor
Mätare 7Tillverkare Landis & Gyr, kan mäta både elanvändning samt eventuellt överskott av egen elproduktion (mikroproduktion)

Hur byter man elmätare?

Så går mätarbytet till

  1. Vi kontaktar dig innan bytet. Före mätarbytet kontaktar vi dig och föreslår en tid. ...
  2. Under mätarbytet. Teknikern kommer från en av våra samarbetspartners och identifierar sig med ett behörighetsbevis. ...
  3. Efter bytet av mätaren. Nu är din nya elmätare på plats!

Var sitter elmätaren Villa?

På de flesta hus sitter elmätaren på utsidan av huset, men i vissa fall kan den sitta inomhus. Då behöver den som ska utföra mätarbytet tillträde till din fastighet för att kunna göra jobbet.

Varför byta elmätare?

De huvudsakliga syftena med utbytet av elmätare är att med hjälp av de nya, modernare elmätarna och deras funktioner underlätta för konsumenter som är intresserade av energibesparingar samt att möjliggöra en ökad och billigare introduktion av mikroproduktion.

Hur läsa av mätarställning el?

Om du hellre vill se användningen på din mätare ska du kolla på din elmätares mätarställning. Där ser du hur mycket el du har använt i kilowatttimmar (kWh). Om du vill se användningen för en viss period, kolla på mätarställningen dag ett och den sista dagen i perioden. Skillnaden mellan värdena visar din elanvändning.