:

Hur får man bort mögel på matta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort mögel på matta?
  2. Hur får man bort mögel på Båtdynor?
  3. Hur får man bort mögel i badrummet?
  4. Hur tar man bort mögel på båten?
  5. Kan madrasser mögla?

Hur får man bort mögel på matta?

Så här använder du ättika:

  1. Fukta en trasa eller svamp med ättika.
  2. Täck mögelfläcken med trasan eller svampen i några sekunder och gnugga sedan fläcken med lätt hand. ...
  3. Torka bort ättikan med en trasa fuktad med vatten när du är klar.

Hur får man bort mögel på Båtdynor?

Har Du varit ordentlig och tagit hem dynor och alla andra textilier för torr och ventilerad vinterförvaring och ändå fått mögel i båten? Lugn, mögel på hårda ytor är lätt att ta bort med ättika.

Hur får man bort mögel i badrummet?

Blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska. Blöt karet med vatten, pudra över bikarbonat och spraya över med ättikblandningen. Låt stå en stund tills det slutat bubbla. Ta på handskar och gnugga rent med en trasa, borste eller svamp.

Hur tar man bort mögel på båten?

Det finns flera kemikalier du kan använda för att döda möglet, men det är inte alla som tar bort fläckarna. Klorin är vanligt att använda men det riskerar att bleka ytan du behandlar. Isopropanol är därför att föredra. Isopropanol får man i järnaffären.

Kan madrasser mögla?

En madrass som har möglat kan verka omöjlig att rengöra. Om möglet spridits över hälften av madrassen eller fläckarna verkar sitta djupt (och inte bara på ytan) är det klokast att skaffa en ny madrass för din hälsas skull. Men om fläcken endast sitter på ett litet område på ytan kanske du kan rädda din madrass.