:

Vad ska man ha för färg i vardagsrummet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man ha för färg i vardagsrummet?
  2. Vilken färg på vägg bakom tv?
  3. Vilken färg inomhus?
  4. Vilken färg ska jag välja?
  5. Vilken grå färg ska man ha på väggarna?
  6. Vilken typ av färg i kök?
  7. Vilken färg på lister?

Vad ska man ha för färg i vardagsrummet?

Allt handlar om hitta en balans mellan dina mörka väggar och dina möbler- och inredningsdetaljer. Det gäller bara att hitta en skön balans mellan det mörka och det ljusa. En djup, mörk väggfärg kan få vardagsrummet att kännas varmt och ombonat. Så våga lite mer - våga färg!

Vilken färg på vägg bakom tv?

Svar: För att tv-tittandet ska bli så vilsamt som möjligt för ögonen bör man undvika skarpa kontraster runt tv:n. Milda, dämpade kulörer ger en vilsam bakgrund till tv-tittandet. En svart tv mot vit bakgrund är, precis som du själv påpekar, inte särskilt lyckat.

Vilken färg inomhus?

Välj rätt kulör på väggfärgen beroende på vilken typ av ljus som finns i rummet. Samma kulör kan se helt olika ut beroende på vilket ljus som finns i rummet. Vilket håll rummet vetter åt, tiden på dagen och om ljuset är naturligt eller konstgjort spelar stor roll för hur en kulör ser ut på just din vägg.

Vilken färg ska jag välja?

Samma färg upplevs olika i olika rum. Tänk på att om du väljer för ”klara” färger i ett helt rum så kommer väggarna reflekteras mot varandra och resultatet kan bli väldigt mycket färg. Välj istället lite smutsigare färger, då blir färgintensiteten inte lika hög i rummet.

Vilken grå färg ska man ha på väggarna?

Varma grå kulörer drar mot gult eller rött och skapar en ombonad känsla i rummet. De passar bra i mörka rum och rum i norrläge eftersom de mjukar upp ett hårt och blåtonat ljus. Väljer du en varm grå nyans på väggarna passar det bäst att inreda med andra varma material som koppar, mässing, ljusa träslag och läder.

Vilken typ av färg i kök?

Bryt av: Ljusa kulörer ger ett ombonat och öppet intryck, medan mörka färger skapar en varmare stämning. Jobba med kontraster som mörka detaljer i ett vitt kök och tvärtom. Det vita lantköket får en mer ombonad känsla med dova grå eller ljusgröna skåpsluckor.

Vilken färg på lister?

Hos de flesta leverantörer är dock vitmålade dörrar, fönster och lister som standard ”bomull”, NCS S 0502-Y. Vi på Swedoor använder oss av NCS S 0502-Y som standardfärg på vita innerdörrar, men vi kan leverera alla dörrar och karmar i nästan vilken färgkod du vill (t ex NCS S 0500-N som kallas klassisk vit).