:

Hur kan jag ta bort mina uppgifter från ratsit?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan jag ta bort mina uppgifter från ratsit?
  2. Hur kan jag ta bort mina uppgifter från Merinfo se?
  3. Hur tar man bort Mrkoll?
  4. Hur kan man skydda sin adress?
  5. Hur säger jag upp ratsit?
  6. Vad är Merinfo se?
  7. Är Merinfo anonymt?
  8. Kan man ta bort sig själv från Lexbase?

Hur kan jag ta bort mina uppgifter från ratsit?

Ratsit. På Ratsit är det bara möjligt att ta bort sina uppgifter från den öppna sökmotorn. Det innebär att uppgifterna inte kommer att synas för personer som inte är inloggade. För att göra detta mailar du till kundservice@ratsit.se eller tar kontakt via formuläret på hemsidan.

Hur kan jag ta bort mina uppgifter från Merinfo se?

Dina möjligheter är mycket små att själv ta bort uppgifter som visas på exempelvis Ratsit, Merinfo med flera. Ett sätt är att kontakta Skatteverket och ansöka om skyddade personuppgifter men det beviljas enbart om du är utsatt för ett allvarligt och konkret hot.

Hur tar man bort Mrkoll?

I dagsläget kan man inte ta bort sig själv från varken Lexbase eller Mrkoll utan enda möjligheten att bli borttagen är om respektive hemsida själv raderar domen från deras databas. Lexbase har egna gallringstider för när uppgifterna tas bort från deras hemsida.

Hur kan man skydda sin adress?

Du ansöker om sekretessmarkering hos Skatteverket. Har du frågor ska du kontakta ditt lokala skattekontor. För att få en sekretessmarkering bör du ha ett intyg från till exempel polisen (kopia på polisanmälan) eller Socialtjänsten.

Hur säger jag upp ratsit?

Ingen bindningstid Vi är måna om att Ratsit Plus skall vara så flexibel som möjligt för dig som användare och därför har abonnemangstjänsten varken bindningstid eller uppsägningstid. Skulle du vilja säga upp ditt abonnemang gör du detta via Min sida. När du köper Plus ombeds du att Logga in eller skapa ett konto.

Vad är Merinfo se?

Merinfo.se är en spegling av tele och mobiloperatörernas register. Vår databas innehåller även information om, av företagen själva, döpta anknytningar. Det betyder att vi visar informationen om underliggande nummer på företag såsom de själva valt att namnge dem.

Är Merinfo anonymt?

Om du som användare söker information på merinfo.se är det normalt sett anonymt, även som inloggad medlem är dina sökningar anonyma.

Kan man ta bort sig själv från Lexbase?

Det går varken att ändra eller ta bort information om sig självLexbase.