:

Kan man klippa bort könshår?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man klippa bort könshår?
  2. Kan man klippa håret på underlivet?
  3. Hur tar ni bort har där nere?
  4. Hur får man bort hår på benen?
  5. Hur får man bort Rakfinnar fort?

Kan man klippa bort könshår?

Att raka eller ta bort könshår är inte farligt, men det är viktigt att vara försiktig och göra det på rätt sätt. Vårt könshår finns nämligen där av en anledning – för att skydda. Könshåret skyddar urinröret, och håller bakterier och infektioner borta.

Kan man klippa håret på underlivet?

Du kan till exempel börja med att klippa bort hår med en sax, innan du går över till rakhyvel. Rengör och mjuka upp området som ska rakas. Genom att till exempel tvätta håret och göra andra hudvårdsrutiner i duschen först så hinner huden mjukas upp. Använd en rakgel eller rakskum som är anpassat för intimområdet.

Hur tar ni bort har där nere?

A och O är bra grejer: en supervass rakhyvel och en rakkräm som lirar med din hudtyp. Sen ska du raka medhårs och inte mot hur håren växer. Var dunderförsiktig - små rispor och skärsår vill du undvika. Tänk också på att huden ska vara fuktig och du inte ska trycka hyveln för hårt mot huden.

Hur får man bort hår på benen?

Att raka benen är det vanligaste sättet att ta bort hårbenen. Fördelen är att det lätt och du får resultat direkt. När man rakar sig med rakhyvel kan man ibland irriterad hud. Detta beror på att rakbladet kommer i direktkontakt med huden, vilket gör att man lätt får skärsår, ibland så små att man inte ser dem.

Hur får man bort Rakfinnar fort?

Vad kan jag göra själv?

  1. Använd inte engångshyvlar eftersom de ofta hyvlar för djupt. ...
  2. Tryck hyveln lätt mot huden.
  3. Raka på fuktig hud.
  4. Rengör hyveln noggrant efter att du använt den.
  5. Smörj in huden med en oparfymerad, fuktgivande kräm efter rakning.
  6. Använd en ny, vass rakhyvel när du rakar underlivet.