:

Vad är bästa bete för regnbåge?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är bästa bete för regnbåge?
  2. När är regnbågen som mest aktiv?
  3. Vilka drag ska man använda till regnbåge?
  4. Vad gillar regnbåge att äta?
  5. Hur håller man i en regnbåge?
  6. Vad biter regnbåge på?

Vad är bästa bete för regnbåge?

Små mormyskor med stark krok är däremot ofta ett bra bete och två-tre levande maggot är ett bra agn. Fiskar du med räka är små bitar att föredra. Skär räkan med en tunn vass kniv så får du enkelt fina bitar. Ett annat knep är att sätta en bit mask längst ut på kroken som då ringlar sig lockande i vattnet.

När är regnbågen som mest aktiv?

Man märker också att när solen går ner och det börjar skymma så blir bågen mera aktiv, det krävs bara små temperaturändringar för att fisken skall känna det. Även om det blir omslag i vädret från soligt till mulet så påverkar det regnbågens aktivitet positivt. Som ni nu vet går regnbågen djupt vid varma soliga dagar.

Vilka drag ska man använda till regnbåge?

En spinnare på 8gr brukar funka perfekt i sjöar och floder där regnbågen är lite mindre, 20-40g funkar bäst för de lite större längst med kusten. Även skeddrag har en tendens att vara mycket effektiva på regnbågar.

Vad gillar regnbåge att äta?

Vakar det så betyder det att regnbågen äter insekter på ytan. Kläckare, fullutvecklade insekter såsom nattsländor, dagsländor & bäcksländor kan stå på regnbågens meny. Ser du inga vak kan det vara bra att testa en nymf (ej fullutvecklad insekt som lever under ytan) , tex ett haröra.

Hur håller man i en regnbåge?

Förvara fisken kallt Ju snabbare man får fisken nedkyld efter fångsten, desto längre håller den. Rensad färsk fisk håller som isad god kvalitet i 2–7 dagar och en filé i 3–4 dagar. Hemma i kylskåpet ska man inte förvara sin fisk längre än två dagar.

Vad biter regnbåge på?

Vid spinnfiske: Alla olika skeddrag och spinnare kan få regnbågen att hugga. Var inte rädd att sätta på något färgglatt. Variera hemtagningsfarten. Mete: Mask och räka är mycket populärt, även artificiella beten som Power bait.