:

Vart trivs mört?

Innehållsförteckning:

  1. Vart trivs mört?
  2. Var hittar jag mört på vintern?
  3. Hur använder man Mörtstuga?
  4. Var köper man betesfisk?
  5. Får man lägga Mörtstuga?

Vart trivs mört?

Mört (Rutilus rutilus) tillhör familjen karpfiskar och är en av Sveriges vanligaste sötvattensfiskar. Den lever i söt- och brackvatten i hela Sverige och simmar i stim. Det är ovanligt att mört förekommer i sjöar som ligger mer än 350 meter över havet, men enstaka förekomster finns upp till 800 meter över havet.

Var hittar jag mört på vintern?

Tobias tips för ett lyckat mörtfiske på höst och vinter kan delas in i tre enkla punkter: Fiska djupt. Där är vattnet vanligtvis något varmare, vilket skapar en säkerhetszon för fisken från den kalla luften ovanför vattnet. Mäska.

Hur använder man Mörtstuga?

Jag använder den här gröten till de mörtstugor jag har tillverkat själv där öppningen är långsmal, Jag trycker då dit en rejäl klump med gröt längst ned mitt i öppningen som då hjälper till att böja ut öppningen lite och när gröten äts upp så blir ingången något smalare. Då minskas risken att mörtarna kommer ut igen.

Var köper man betesfisk?

Betesfisk till pimpel & ismete Vi säljer de mycket populära Uncle Josh Minnows som är en helt riktig fisk konserverad i en glasburk. Fisken liknar en vanlig svensk löja, men kommer från USA. Betesfiskar säljs i olika storlekar och är perfekt för pimpel eller ismete.

Får man lägga Mörtstuga?

Fånga mört i bur (mörtstuga) Mörtstugan placeras i vattnet, gärna i närheten av vass, risvasar eller annan liknande vegetation och fylls med bete. Mörten simmar då in i buren och hittar inte ut, varpå du efter en period (gärna 1 till 2 veckor) kan dra upp en stor mängd mört.