:

Hur slipa väggar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur slipa väggar?
 2. Hur renoverar man väggar?
 3. Är det svårt att Bredspackla själv?
 4. Kan man slipa vägg?
 5. Vilket sandpapper till vägg?
 6. Hur renoverar man golv?
 7. Hur man Bredspacklar en vägg?

Hur slipa väggar?

Använd en spackelspade och skrapa bort lös färg och tapet från väggen. Slipa av hela väggen. Det går lättast om du har ett slipverktyg med slippapper. Verktyget kan fästas på ett förlängningsskaft för att snabbare kunna svepa över stora ytor.

Hur renoverar man väggar?

Börja med att ta bort all tapet, när väggen är ren spackla igen eventuella skador och låt torka och slipa därefter ytan. Borsta bort lös puts, spackla sedan igen hål och låt torka, slipa sedan med fint slippapper. Börja med att spackla igen skruv- eller spikhål.

Är det svårt att Bredspackla själv?

Att bredspackla för första gången känns ofta svårt, ta god tid på dig och var inte för hård mot dig själv. Använd dig av exemplet nedan för att dela upp väggen i olika sektioner. Börja med att spackla nedifrån och uppåt till halva vägen. Därefter ovanifrån och till mitten.

Kan man slipa vägg?

Oavsett väggtyp behöver du slipa de områden du har spacklat för att få en jämn yta. Använd gärna ett slipverktyg och ett fint slippapper för att få ett så bra resultat som möjligt och var försiktig så att du inte slipar på eventuell spackel-/glasfiberremsa.

Vilket sandpapper till vägg?

Men är det mycket ojämnheter kan du göra en grund med grovspackel först. Ska du sedan måla väggen – lägg ett finspackel ovanpå och slipa med ett 180-sandpapper. När du ska spackla på snickerier eller möbler behöver du först se till att de är grundmålade.

Hur renoverar man golv?

Att renovera golv i gamla hus innebär i regel att man först slipar det grundligt för att bli av missfärgning, repor och andra småskador. Lämplig utrustning för detta kan man hyra och det här är ett arbetsmoment man klarar som normalhändig person.

Hur man Bredspacklar en vägg?

Bredspackling: Så spacklar du din vägg

 1. Påför sandspackel, t.ex. ...
 2. Slipa hörn och kanter med en slipkloss (glöm inte att ta på dammfiltermasken)
 3. Slipa den stora ytan ‒ använd ev. ...
 4. Känn löpande efter med handen om ytan är helt slät.
 5. Borsta bort damm på väggar, paneler och golv med en kvast efteråt.