:

Vad menas med reserv på V75?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med reserv på V75?
  2. Vad händer om en häst blir diskad reserv?
  3. Vad händer om en häst blir struken på mitt V64 spel?
  4. Vad händer om en häst blir struken på Dagens Dubbel?
  5. Varför galopperar en travhäst?
  6. Hur långt får ett körspö vara?

Vad menas med reserv på V75?

Reserver är de som kommer in på exempelvis ett V75-system när någon av hästarna på systemet blir struken. Den som inte fyllt i reserver själv har tidigare fått dessa från den så kallade ”turordningen”, en ranking gjord på startpoäng, vilken i sin tur baseras på resultaten i hästarnas fem senaste starter.

Vad händer om en häst blir diskad reserv?

En som häst galopperar två gånger eller mer på en 150-meterssträcka eller över mållinjen blir diskvalificerad. Om en häst skulle börja galoppera så ska denna styras ut ur fältet. Om detta inte är möjligt på grund av att hästen är instängd så ska hästen istället tas ned i fältet utan att störa hästarna bakom.

Vad händer om en häst blir struken på mitt V64 spel?

Beroende på vilken spelform du har spelat gäller olika regler när en häst blir struken: Spelar du V-spel (V75, V86, GS75, V64, V65, V5, V4, Top7) får du in din första reserv som du finner till höger på ditt spelkvitto. ... Skulle du redan ha den hästen får du vid eventuell vinst två gånger systemet.

Vad händer om en häst blir struken på Dagens Dubbel?

Din insats (i exemplet 5 kronor) gånger DD-oddset blir din vinst. Vilka lopp som ingår i DD ser du högst upp på sidan för varje lopp. Blir någon av dina spelade hästar strukna får du tillbaka insatsen för de kombinationer hästen ingår i. Om du inte vill ta ut raden själv så kan du spela en Harry Boy.

Varför galopperar en travhäst?

Specifik gen gynnar hästars rörelsemönster. En framgångsrik travhäst måste kunna trava riktigt fort utan att falla in i galopp och för islandshästen är gångarten pass en viktig egenskap. ... Genen har en avgörande betydelse för om en häst kan gå i passgång eller om den kan trava i hög hastighet utan att börja galoppera.

Hur långt får ett körspö vara?

47 § Körsven/ryttares utrustning Sulkylopp: Körspö, inkl. snärten, skall vara minst 70 cm långt och får längst vara 100 cm långt för kat.