:

Hur härdar man läder?

Innehållsförteckning:

  1. Hur härdar man läder?
  2. Hur ska man behandla läder?
  3. Hur får man läder?
  4. Vilket läder till Knivslida?
  5. Vad är Shaftläder?
  6. Hur får man bort färg på läder?
  7. Hur gör man rent ljust läder?

Hur härdar man läder?

Skär ut det du skall härda (kom ihåg att göra lite större p.g.a. krympningen). Värm vatten till cirka 80 grader (det går att ha varmare, men då har man mindre marginal). Stoppa ned lädret i vattnet, efter ett tag kommer det att "bubbla". Ju längre det är i vattnet, ju hårdare blir det, men krymper också mer.

Hur ska man behandla läder?

Viktigt att efter läderrengöring återfukta skinnet med läderfett. Vi rekommenderar galltvål. Efter rengöring måste skinnet smörjas in med läderfett. (Undantag: råläder, nubuk och mocka ,som måste behandlas med sprej.)

Hur får man läder?

Hårrester och smuts tas bort, hudarna avfettas och blötläggs.

  1. Under själva garvningen bearbetas hudarna för att lädret ska bli flexibelt och slitstarkt. 90 procent av allt läder i världen garvas med tungmetallen krom. ...
  2. Under efterbehandlingen färgas och behandlas lädret för att vissa egenskaper, utseenden och ytor.

Vilket läder till Knivslida?

Vill du ha en knivslida som är hård och formad efter kniven likt Kydex ska du välja rårandsläder. Tycker du att rårandslädret är för hårt men gillar dess egenskaper ska du välja shaftläder. Vill du ha en viss nyans men utan att färga ska du välja lädret från Tärnsjö.

Vad är Shaftläder?

Shaftläder för tillverkning av knivslidor Shaftläder kan också kallas för masurläder. Det som är bra med detta läder är att du kan forma lädret (vilket även kallas pautning) och det passar även bra för mönsterskärning. Detta läder är inte lika hårt som råransläder, behöver inte blötas och krymper inte.

Hur får man bort färg på läder?

Så här gör man:

  1. Fukta en bomullstrasa eller svamp (för mindre fläckar går det utmärkt att använda en bomullspinne) med Stain Remover och badda försiktigt fläcken med denna. ...
  2. För envisa fläckar kan man upprepa proceduren, men så fort fläcken är avlägsnad torkas området av med en trasa fuktad i vatten.

Hur gör man rent ljust läder?

Mixa lika delar vit vinäger och vatten. Fukta en trasa med blandningen och skrubba försiktigt med trasan på fläcken med cirkulära rörelser. Använd en torr trasa för att ta bort den extra fukten från soffan när du fått bort fläcken.