:

Hur ska blomman kalla skötas?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska blomman kalla skötas?
  2. Hur ser blomman kalla ut?
  3. Hur mycket vatten ska Fredskalla ha?
  4. Var trivs kalla?
  5. Hur planterar man kalla?

Hur ska blomman kalla skötas?

Sköt om din kalla väl Kallan ska stå på en ljus plats gärna indirekt med solen. Den tål inte för mycket vatten och blomjorden ska torka ut lätt mellan vattningarna. Under sensommaren vissnar den eftersom det är en knölväxt och behöver en viloperiod under vinterhalvåret.

Hur ser blomman kalla ut?

Fakta om kalla De oansenliga blommorna sitter i en gul, tät kolv längst in. Kallor har ett långt skönhetsvärde med frodiga, ofta silverstänka blad och vackra, cylinderformade hölster som döljer den inre, oansenliga, kolvformade blomställningen. Kalla är också en omtyckt snittblomma.

Hur mycket vatten ska Fredskalla ha?

Vatten, näring och jord Håll jorden lätt och jämnt fuktig. Plantan visar tydligt om jorden har torkat – då hänger bladen ner över krukan och då är det hög tid att vattna. Helst ska det inte gå så lång tid mellan givorna, det mår inte växten bra av. Vattna gärna med mjukt vatten.

Var trivs kalla?

Kalla är en knölväxt och har en växtperiod från vår till höst, därefter går den in i en viloperiod. Under växtperioden placeras kallan på en ljus plats i sol till halvskugga, gärna i direkt sol. Vattna regelbundet men med måtta. Kallan vill hållas fuktig men ej blöt.

Hur planterar man kalla?

Vissa sorter är härdiga ner till -18 grader så kolla om du har en härdig sort, annars så ska de upp på hösten för att övervintras frostfritt. Plantera kallan i djup, näringsrik jord. Den ska planteras ca 20 cm djupt och vattnas vid plantering. Ställ sen ljust och börja vattningen när skotten kommit upp.