:

Var sitter höfterna?

Innehållsförteckning:

  1. Var sitter höfterna?
  2. Vad är behandling av inflammation i höften?
  3. Varför kan man få ont i höften?
  4. Vad är en slemsäcksinflammation i höften?
  5. Vad är orsaken till inflammationer?

Var sitter höfterna?

Själva höftleden sitter djupt inne, och kan ge en smärta rakt in i ljumsken, men även upplevas på utsidan av höften eller bak mot ländryggen. Runt höften har vi flera olika muskelfästen som även de kan ge upphov till smärta på olika ställen.

Vad är behandling av inflammation i höften?

  • Behandlingen av inflammation i höften är oftast kortisoninjektion eller antiinflammatoriska läkemdel. Kortisonet minskar nämligen kroppens inflammationsreaktion. Kortisoninjektioner bör dock alltid bara ses som en del av behandlingen.

Varför kan man få ont i höften?

  • Man kan få ont i höften av en mängd olika anledningar, och många gånger bottnar problemet inte ens i själva höften, utan kan bero på problem i andra delar av kroppen, som knän och fötter, bäcken eller rygg. Orsakerna kan vara felställningar i fötter eller överansträngning av ljumskar och lår eller egentligen vad som helst.

Vad är en slemsäcksinflammation i höften?

  • En slemsäcksinflammation i höften, trokanterbursit på läkarspråk, är en inflammation i mjukvävnaden (bursa och senor) vid eller ovanför trochanter major på yttersidan av låret. Strax ovanför/bakom trochanter major fäster sätesmusklerna, eller gluteusmuskulaturen.

Vad är orsaken till inflammationer?

  • Infektioner är den vanligaste orsaken till inflammationer. Andra orsaker kan till exempel vara något av följande: skador på kroppen, till exempel sårskador och benbrott skador av värme, kyla eller kemiska ämnen