:

Hur får man bort Vattenfläckar på fönster?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man bort Vattenfläckar på fönster?
 2. Hur få bort fläckar på glas?
 3. Vad är bra att putsa fönster med?
 4. Hur får man bort kalk från fönster?
 5. Hur får man bort Vattenfläckar på marmor?
 6. Hur torkar man glas?
 7. När är det bäst att putsa fönster?

Hur får man bort Vattenfläckar på fönster?

Blanda en del tvättsprit med fyra delar vatten. Använd denna blandning för att göra rent fönstren. Det är effektivt på normalsvåra vattenfläckar och är ett bra alternativ för att göra ren fönster och speglar.

Hur få bort fläckar på glas?

En lösning med lika delar ättika och destillerat vatten för glas som är matta och oklara. Lägg glasen i blöt i minst 12 timmar och låt dem sedan lufttorka. Häll några matskedar ättika eller glasrengöringsmedel på en diskhandduk och torka glasen med det. Diska dem som vanligt efteråt.

Vad är bra att putsa fönster med?

Putsa fönster med ättika Ättika är bra till mycket och fungerar utmärkt även när du putsar fönster. Fyll en hink med vatten och tillsätt ett par matskedar diskmedel och ett par deciliter ättika. Ättikan hjälper till att lösa upp ingrodd smuts och bidrar till att få dina fönster rena med ett gnistrande resultat.

Hur får man bort kalk från fönster?

Det enda som behövs är en hink med varmt vatten och ett par droppar diskmedel i, gummiskrapa och en disktrasa. Blöt trasan i hinken och torka av dina fönster ordentligt. Speciellt på utsidan kan finnas fläckar som du kan behöva gnugga på lite extra.

Hur får man bort Vattenfläckar på marmor?

Bakpulver

 1. Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten.
 2. Fukta en ren trasa i blandningen.
 3. Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att få bort dem.
 4. Låt torka i ca 1-2 timmar.
 5. Skölj sedan med rikligt vatten och torka noggrant av marmorn med en ren och mjuk bomullstrasa.

Hur torkar man glas?

Tips! Du behöver inte diska glasen direkt, häll i lite varmt vatten så blir det lättare att diska dem senare. - Handdiskade glas som får stå och självtorka får ofta fula ränder och fläckar. Torka därför försiktigt torrt med en mjuk och ren handduk direkt efter att de har diskats.

När är det bäst att putsa fönster?

Skinande rent när solen skiner Visst får man energi när solen skiner, men faktum är att det är smidigare att putsa fönster när det är mulet. När solen skiner måste du vara extra snabb eftersom vattnet torkar snabbt mot rutan och dina fönster får fula ränder.