:

Vilka färger gör rummet större?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka färger gör rummet större?
 2. Vilken färg passar mitt rum?
 3. Vilken väggfärg ska jag välja?
 4. Hur många färger kan man ha i ett rum?
 5. Hur gör man så rummet ser större ut?
 6. Hur förstorar man ett rum?
 7. Vilka färger ger lugn?
 8. Vilken väggfärg till ekparkett?

Vilka färger gör rummet större?

Men vilka färger ger bäst effekt om du vill måla ditt rum större? – Ljusa, svala kulörer, alltså blå, gröna och lila är sådana vi upplever längre bort än till exempel gula och röda, säger Yvonne Karlsson, certifierad färgsättare på Alcro och Beckers.

Vilken färg passar mitt rum?

Föredrar du ett mörkare och mer ombonat rum ska du använda dämpade och mustiga kulörer. En dämpad blå, grön eller grå kulör är exempelvis fint och har dessutom en lugnade effekt, vilket gör att de passar extra bra för sovrum. ... Det viktiga är att du väljer en kulörskala som skapar en harmonisk helhet i rummet.

Vilken väggfärg ska jag välja?

Välj rätt kulör på väggfärgen beroende på vilken typ av ljus som finns i rummet. Samma kulör kan se helt olika ut beroende på vilket ljus som finns i rummet. Vilket håll rummet vetter åt, tiden på dagen och om ljuset är naturligt eller konstgjort spelar stor roll för hur en kulör ser ut på just din vägg.

Hur många färger kan man ha i ett rum?

En tumregel är att en accentfärg bör förekomma på minst tre olika ställen i rummet. På så vis får man blicken att vandra i rummet och accenterna att kännas genomtänkta. För många färger gör ett rum oroligt, så använd inte för många accentfärger.

Hur gör man så rummet ser större ut?

Få ett litet rum att kännas större

 1. 1) Välj mörka toner. Jag tycker inte att små rum alltid behöver målas i ljusa kulörer. ...
 2. 2) Skapa en illusion av höjd. Måla väggfärgen upp till 10 cm från taket, eller upp till nederkanten av taklisten, om du har en, och måla allt ovanför vitt. ...
 3. 3) Gör dina korridorer bredare.

Hur förstorar man ett rum?

Gör så här: 6 tips att förstora litet rum

 1. Använd alla outnyttjade ytor. Utrymmet under sängen är utmärkt till förvaring av tex sängkläder. ...
 2. Förstora litet rum på höjden. ...
 3. Använd hyllor till förvaring. ...
 4. VITT FÖRSTORAR litet rum. ...
 5. Speglar förstorar litet rum rejält. ...
 6. IKEA mästare på att förstora små rum.

Vilka färger ger lugn?

Milda jordfärger, beige, brunt och grått har en lugnande och avkopplande effekt. Gör oss harmoniska och lugna. Färgen upplevs som harmonisk och har liksom blått en lugnande effekt och får oss att gå ner i varv.

Vilken väggfärg till ekparkett?

Därför är det viktigt att prova kulörerna i rummet, till de material som redan finns, innan du ska måla! En gul ekparkett kan få en ljus greige ton som t. ex. 10341 Kalk att slå över i rosa och en neutral gråton, som 9904 Ljusgrå eller 9915 Morgondis, att gå i blått.