:

Hur fäster man Spirorör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man Spirorör?
  2. Hur monterar man ventilationsrör?
  3. Hur skarva Spirorör?
  4. Hur montera ventilationsgaller?
  5. Hur monterar man en frånluftsventil?
  6. Vad är Ventilationstejp?
  7. Hur montera Tallriksventil?

Hur fäster man Spirorör?

med gummipackning så behövs varken Glidex eller tejp. Se bara till, precis som du säger, att skruva/popnita alla skarvar. Med gummipacknig och korrekt antal fäst punkter (skruv/popnit - använd 3 i alla skarvar) så uppfyller man typgodkännandet avseende täthet enligt tillverkare. Och det räcker långt i en villa.

Hur monterar man ventilationsrör?

Mät tjockleken på väggen och kapa röret till rätt längd. Börja med utsidan och montera det kapade röret i hålet du nyss tog upp och täta med utefog runt hålet. Yttergallret ska monteras med gallret riktat nedåt på grund av vattenavrinningen. Montera sedan ventilationsdonet på insidan med fogmassa runt röret.

Hur skarva Spirorör?

En "muff" har samma mått som ett spiro-rör och passar alltså om man skall sätta ihopa flera spiro-detaljer (men billigare att kapa en bit på ett spiro-rör). Att man använder gummitätningar och så i spiro är för att det skall vara tätt och snabbt att montera. Förr användes stora mängder tätningskitt och silvertejp.

Hur montera ventilationsgaller?

Ventilationsgaller bör monteras så att lockläktpanelen snedsågas ca 30 grader och överlappar gallret. Den undre panelen sågas 30 grader och skjuts in under gallret. På så sätt droppar vatten av den övre panelen, ner på gallret och vidare på den underliggande panelen.

Hur monterar man en frånluftsventil?

Montera frånluftsdonets ram i kanalen. Se till att ramens gummitätning är helt och hållet inne i kanalen. 2. Skruva fast ramen i taket/väggen samt vid behov med en eller två skruv/popnit i kanalen.

Vad är Ventilationstejp?

Efter kriget blev olika former av ventilation vanligare i de amerikanska hemmen och på arbetsplatserna. Silvertejpen användes flitigt i installationen, och det är därför det ibland kallas ventilationstejp. Eftersom ventilationskanalerna oftast var silverfärgade fick också tejpen byta färg från armégrön till silver.

Hur montera Tallriksventil?

Tallriksventil. Monteringen sker på samma sätt som vid fläktmontaget i tidigare exempel. Skillnaden är att istället för att ansluta en fläkt inne i rummet så monterar man en tallriksventil. Med tallriksventilen kan man på ett enkelt sätt justera luftflödet genom att ha den mer eller mindre öppen.