:

Hur man sätter upp en spegel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man sätter upp en spegel?
  2. Hur högt ska man fästa en spegel?
  3. Hur sätter man upp tavlor på gipsvägg?
  4. Hur sätter man upp saker på väggen?
  5. Vilken Tavelkrok?

Hur man sätter upp en spegel?

Sätta upp spegel på betongvägg – steg för steg

  1. Mät upp vart spegeln ska placeras på väggen. Tänk på funktionalitet, det vill säga möjligheten att kunna använda spegelns ursprungliga funktion; att spegla sig i. ...
  2. Förborra ett hål. ...
  3. In med pluggen. ...
  4. In med skruven. ...
  5. Säkra spegelns placering.

Hur högt ska man fästa en spegel?

Alla är olika vilket gör att det finns många uppfattningar om vad som är rätt installationshöjd. Om inget annat överenskommits kommer installatören att montera produkterna på standardhöjd. Mellan 1 cm beroende på hur långa personerna som ska använda spegel/spegelskåp är.

Hur sätter man upp tavlor på gipsvägg?

Såhär gör du:

  1. Mät upp vart tavlan ska sitta.
  2. Tänk på att mäta där kroken hamnar när du hänger tavlan på den, och inte där stiftet möter väggen, så hamnar tavlan där du tänkt dig.
  3. Spika in stiftet snett nedåt i krokens hål. Genom att stiftet spikas in snett nedåt ger du kroken den bästa bärkraften.
  4. Häng tavlan på kroken.

Hur sätter man upp saker på väggen?

Lättare saker upp till 5-6 kg kan du hänga på en skruv, som du fäster direkt i gipsskivan med en lämplig plugg. Observera att skruv med plugg inte bör sitta tätare än 50 mm från varandra. För mindre tavlor och speglar kan det räcka med en tavelkrok eller ett snett islaget stift.

Vilken Tavelkrok?

Om du ska sätta upp en lättare tavla i betongvägg kan du istället använda en tavelkrok, det vill säga en plastkrok med stift, i en betongvägg. Men för lite tyngre tavlor är det bäst att borra och sedan använda skruv och plugg.