:

Hur man gör en studsmatta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man gör en studsmatta?
  2. Måste man ha skyddsnät på studsmatta?
  3. Hur får man bättre studs på studsmattan?
  4. Hur stor studsmatta ska man köpa?
  5. Kan man gräva ner en vanlig studsmatta?
  6. Måste man ta in studsmattan på vintern?
  7. Hur mycket vikt klarar en studsmatta?

Hur man gör en studsmatta?

Den sista kopplingen kan ibland vara svår att helt få ihop så att alla fjäderhål syns. Det brukar lösa sig av sig självt när duken spänns på. Om detta inte sker automatiskt när duken spänns kan en gummihammare användas för att slå lite på kopplingen så att den långsamt hoppar på plats.

Måste man ha skyddsnät på studsmatta?

Behöver jag skyddsnät? De vanligaste skadorna på en studsmatta är relaterade till, eller bristen på, skyddsnät. Skyddsnätet förhindrar hopparen att trilla av studsmattan. Vår erfarenhet är att mindre barn tycker det är lika roligt att springa och leka som att hoppa och då blir skyddsnätet extra viktigt.

Hur får man bättre studs på studsmattan?

För varje rörelse ramen gör, vare sig den sviktar eller rör sig i höjd-eller sidled, stjäl den kraft som annars hade gått till ditt hopp. Därför skall ramen vara så tung och kraftig som möjligt för att man ska bästa studs.

Hur stor studsmatta ska man köpa?

Storleken Hur stor studsmatta du ska köpa beror såklart på hur mycket plats du har i trädgården eller på den plats din studsmatta ska stå. Studsmattan bör placeras på en jämn gräsyta utan hinder runt omkring. Ju större hoppytan är, ju bättre är det att hoppa och desto tryggare känner man sig på studsmattan.

Kan man gräva ner en vanlig studsmatta?

2. KAN JAG GRÄVA NER EN VANLIG STUDSMATTA? BERG InGround-studsmattorna är speciellt utformade för att grävas ner. Den är gjord så att luften lätt kan pysa ut under hoppning, men också så att studsmattan står stadigt på marken tack vare sina korta ben.

Måste man ta in studsmattan på vintern?

I dag är vintern ganska mild på de flesta håll i landet. Det är därför många som låter studsmattan stå kvar utomhus under vinterhalvåret, möjligtvis övertäckt. Men studsmattans hållbarhet förbättras betydligt om du ställer in den, så det är högst rekommenderat.

Hur mycket vikt klarar en studsmatta?

En bra studsmatta håller för minst 150 kilo, medan mindre mattor eller sådana av sämre kvalitet kan ha en maxvikt så lågt som 90 kilo. Det kan göra det svårt för flera barn att hoppa tillsammans på ett säkert sätt.