:

Hur sätter man fast Gelatinblad på pepparkakshus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter man fast Gelatinblad på pepparkakshus?
  2. Varför rasar vårt pepparkakshus?
  3. Hur Pyntar man pepparkakshus?
  4. Hur monterar man ett pepparkakshus?
  5. Vad använder man för att sätta ihop pepparkakshus?
  6. Hur sätter man fast godis på pepparkakshus?
  7. Kan man använda limpistol till pepparkakshus?
  8. Varför sjunker pepparkakshuset ihop?
  9. Hur tar man bort smält socker från stekpanna?

Hur sätter man fast Gelatinblad på pepparkakshus?

Gelatinbladen fästes på insidan av väggarna med vanlig kristyr. Man får dock se upp, för de kröker sig gärna vid kontakt med kristyren. Det är bäst att lägga väggar och gelatinblad i press i ett dygn under tiden kristyren torkar. Gelatinbladen smälter vid hög temperatur, så att använda limpistol kan vara svårt.

Varför rasar vårt pepparkakshus?

Åke Mattsson på Annas pepparkakor har fått mängder av samtal från förtvivlade barn vars pepparkakshus rasat sönder. – Det är väldigt dramatiskt för dem som drabbats.

Hur Pyntar man pepparkakshus?

Dekorera gärna de olika delarna innan du börjar sätta ihop ditt pepparkakshus. Använd allt som du tycker är gott eller vackert (eller både och). Klassiska dekorationer är vit kristyr och non-stop, men det finns mycket annat som är fint och gott. Silverpärlor, gelehallon, polkagrisar, nötter eller mandlar, lakrits.

Hur monterar man ett pepparkakshus?

De flesta som byggt pepparkakshus tycker att själva monteringen av alla delar är det svåraste. Därför kan kanske lite tips kring just detta moment vara välkommet. Den allra enklaste metoden är att limma ihop alla delar med limpistol. Förutom att det är enkelt så håller det också mycket längre än smält socker.

Vad använder man för att sätta ihop pepparkakshus?

Med hjälp av smält socker sätter du ihop delarna, som du enkelt gör med hjälp av våra mallar, till ditt egna pepparkakshus. När huset är färdigbyggt garnerar du det med kristyren.

Hur sätter man fast godis på pepparkakshus?

Sätt fast takbitarna mot väggarna med hjälp av smält socker. Spritsa sedan kristyr på huset så att godiset kan fästa i kristyren. Dekorera huset efter lust och fantasi. Pudra gärna en lätt nysnö av florsocker över huset.

Kan man använda limpistol till pepparkakshus?

Om du inte tänker äta ditt pepparkakshus går det lika bra att limma ihop det med en limpistol. Finns att köpa i de flesta hobbyaffärer.

Varför sjunker pepparkakshuset ihop?

Fukt kan göra att det sjunker ihop.

Hur tar man bort smält socker från stekpanna?

Använd gärna en gjutgärnspanna då socker kan bli väldigt varmt och gjutjärn är då mer lämpligt. Den är även lättare att rengöra efteråt. Använder du en non-stick-panna kan du rengöra den genom att blötlägga den i hett vatten och diskmedel i ett par timmar. För ännu bättre resultat kan du använda en termometer.