:

Hur fästa hyllplan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fästa hyllplan?
  2. Hur sätter man upp en hylla på väggen?
  3. Hur högt ska man sätta en hylla?
  4. Hur får man en hylla rak?
  5. Hur lång skruv behövs hylla?
  6. Hur djup konsol till hyllplan?
  7. Hur högt upp sätter man en hatthylla?

Hur fästa hyllplan?

Om du ska ha hyllplan bredvid varandra rekommen- derar vi att du borrar med ett 3 mm borr för varje skruv där skarvbeslagen ska sitta. Börja med den första raden och använd 10 mm skruvar för att fästa ena sidan av varje hylla på skarvbeslagen. Vänta med att fästa den andra sidan av skarvbeslaget (Fig. G).

Hur sätter man upp en hylla på väggen?

Ju större och tyngre saker du vill hänga upp, desto större bör också pluggar och skruvar vara. Närt hålet är borrat trycker du in en plugg i hålet med hjälp av en hammare. Skruva i en skruv och fäst hyllan på väggen.

Hur högt ska man sätta en hylla?

Hur högt ska det egentligen vara mellan hyllplanen, och hur djup bör hyllan vara för att du ska kunna hysa både tegelstenar och barnböcker? Som tumregel bör hyllan vara 23 centimeter djup och ha cirka 30 centimeter upp till nästa hyllplan för att böcker i standardstorlek ska få plats.

Hur får man en hylla rak?

Borra alltid helt vinkelrätt på den vägg du ska hänga på. Ett minivattenpass (gärna magnetiskt), som du sätter på borrmaskinen, är till stor hjälp här. När hålet har rätt djup (minst 5 mm längre än pluggen), ska du vara noggrann med att rensa hålet från spån och rester. Använd en gärna dammsugare.

Hur lång skruv behövs hylla?

Skruvens längd avgörs givetvis av det du ska sätta upp. Är det en konsol som är 2 cm tjock behöver du en skruv som pluggens längd, plus 2 cm extra. Skruven måste gå igenom hela pluggen för att den ska skruva ihop sig och expandera i borrhålet – smart va?

Hur djup konsol till hyllplan?

Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör. Hyllan i exemplet är en meter lång. Och med tumregeln att konsolerna ska placeras 1/6 av längden in på hyllan markerar vi 17 cm in från vardera ytterkanten.

Hur högt upp sätter man en hatthylla?

Rekommenderad monteringshöjd 1700 mm från golvet till hatthyllans överkant.