:

Var hittar jag miniräknare på datorn?

Innehållsförteckning:

  1. Var hittar jag miniräknare på datorn?
  2. Hur gör man upphöjt på miniräknaren?
  3. Var hittar jag kalkylatorn i Windows 10?
  4. Vad betyder E 10 på miniräknaren?
  5. Hur gör man roten ur 3 i miniräknaren?

Var hittar jag miniräknare på datorn?

När du ändå sitter vid en dator, kan du använda miniräknaren som brukar finnas inbyggd i Windows eller Mac system. I Windows95 kan du välja: Start> Program> Tillbehör> Kalkylatorn för att få fram en kalkylator på skärmen. Den kan visas som Standard eller Avancerad. Det väljer man under Visa menyn.

Hur gör man upphöjt på miniräknaren?

På datorer och miniräknare används tecknet ^ för att representera potenser: 5^4. Ett tal skrivet på den här formen kallas för en potens. I uttrycket kallas siffran 5 för bas och siffran 4 för exponent. Det finns ett antal potenslagar som är bra att komma ihåg och som talar om för oss hur vi ska räkna med potenser.

Var hittar jag kalkylatorn i Windows 10?

Du kan öppna flera räknare samtidigt i anpassningsbara fönster på skrivbordet och växla mellan Standard, Avancerad, Programmerare, Datumberäkning och olika konverteringslägen. Du kommer igång genom att välja Start och sedan Kalkylatorn i listan med appar.

Vad betyder E 10 på miniräknaren?

För att talet ska vara skrivet i grundpotensform krävs att siffervärdet är ett tal som är större än eller lika med 1 och mindre än 10. De flesta kalkylatorer (miniräknare) och vissa datorprogram utelämnar bas-siffran 10 och använder bokstaven E (som i Exponent) istället, till exempel 1,56234 E29.

Hur gör man roten ur 3 i miniräknaren?

När du har ett uttryck upphöjt till 3 och du vill få bort trean i exponenten så tar du "tredjeroten ur" på båda sidorna. På räknaren ser symbolen ut som ett rotenur-tecken med en liten trea ovanför. Alternativt som ett rotenur-tecken. med ett x under och ett y ovanför tecknet.