:

Hur fäster man när man broderar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man när man broderar?
  2. Hur fäster man Kedjestygn?
  3. Vad behöver man när man broderar?
  4. Vad menas med att fästa tråden när du syr?
  5. Hur syr man Förstygn?

Hur fäster man när man broderar?

På det första stygnet sticker du nålen i väven en bit bort ovan vänster om där du skall börja och låter en bit av garnänden sticka upp på rätsidan. Fäst den sedan när du broderat färdigt med tråden genom att brodera i stygnen på broderiets baksida. Undvik att göra knutar, då ditt färdiga broderi inte blir slätt.

Hur fäster man Kedjestygn?

De är lätta att sy i mjuka former och figurer och de kan användas till att täcka en yta. Man kan även brodera enkla kedjestygnsblommor. Gör så här: Alldeles där tråden kommer upp sticker du ner nålen genom tyget och så upp igen en stygnlängd bort. Lägg tråden under nålen och avsluta stygnet.

Vad behöver man när man broderar?

För att brodera behöver du:

  • en broderinål med trubbig spets.
  • broderigarn, t ex moulinégarn.
  • en broderiväv för korsstygn.

Vad menas med att fästa tråden när du syr?

När du börjar eller avslutar en söm behöver du fästa tråden. Det kan du göra genom att backa några stygn (knappen med en pil som svänger runt) eller genom att använda stoppknappen (en cirkel med en prick i). Här ser du en närbild av de knappar du ska använda för att ställa in vilka stygn du vill sy.

Hur syr man Förstygn?

Du kan också sy spridda förstygn. Då syr du dem inte i en lång rad, utan syr ett stygn här och ett där, vinklade åt olika håll så att de liknar utströdda risgryn. Gör så här: Stick upp nålen genom tyget där du vill börja. Så sticker du ner den en stygnlängd bort och sedan upp igen och så fortsätter det.