:

Hur sätter man upp en Takkrok?

Innehållsförteckning:

 1. Hur sätter man upp en Takkrok?
 2. Hur hänger man upp lampor?
 3. Vilken skruv till innertak?
 4. Hur fäster man Takkoppen?
 5. Hur mycket håller en Lampkrok?
 6. Hur mycket kan man hänga i Gipstak?
 7. Hur hänger man Fönsterlampor?

Hur sätter man upp en Takkrok?

Om du vill ha bara en krok så kan du sätta upp en tak-krok avsedd för det material du har i taket. Det är lätt, det fixar du själv men om du vill ha ny el dragen låter det som att du bör anlita en elektriker.

Hur hänger man upp lampor?

Montera taklampa – så gör du

 1. Stäng av strömmen. Innan du kan påbörja installationen är det viktigt att du stänger av strömmen, annars är det lätt hänt att en olycka uppstår! ...
 2. Fäst monteringsbeslaget. ...
 3. Koppla in sladdarna. ...
 4. Fäst lampan i beslaget. ...
 5. Sätt i glödlampan och slå på strömmen.

Vilken skruv till innertak?

Lämplig temperatur 18 - 20 °C och 35-65 % relativ luftfuktighet vid lagring och montering. Kan beroende på underlag monteras med Spik, elförzinkad, platt huvud 1,7x35 eller Byggskruv 4,2x35 eller Klammer ryggbredd 10,5-11,5 mm, längd min 35 mm.

Hur fäster man Takkoppen?

Man kan fästa den både på krok och på sladd för att dölja sladdar i taket på ett enkelt och snyggt sätt. Man använder CableCup Hide vid uttaget och drar vidare sladden till den plats där lampan skall hänga. Riktigt bra produkt, enkel att montera och döljer fula kopplingar på ett snyggt sätt.

Hur mycket håller en Lampkrok?

En lampkrok är gjord för att hålla statisk last, en lampa som hänger stilla. En boxboll rör sig hela tiden vilket gör att lasten på kroken blir högre än de 16 kg den väger så köp en rejäl krok och betongankare och borra fast i taket.

Hur mycket kan man hänga i Gipstak?

I taket bör varje fästpunkt belastas med högst 20 kg när man fäster direkt i skivorna. I tak med sammanspacklade skivor kan man placera fästpunkterna var som helst, medan man bör hålla ett avstånd på minst 100 mm från kanterna på Norgips Kortplank.

Hur hänger man Fönsterlampor?

En fönsterlampa kan antingen hänga i kabel, vara som en bordlampa eller integrerad i fönsterkarmen. Fönsterlampan hänger ihop med hur vi behandlar fönstret i övrigt. I många länder används fönsterluckor eller heltäckande gardiner för att stänga solljuset ute.