:

Hur sköter man en tandkrona?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man en tandkrona?
  2. Vad kostar en krona på en framtand?
  3. Hur sätter man dit en tandkrona?
  4. Hur mycket kostar det att sätta in en krona?
  5. Varför lossnar Tandkronan?
  6. Kan man ta bort en tandkrona?
  7. Hur sätter man fast en tandkrona?
  8. Vad kostar en rotfyllning med krona?

Hur sköter man en tandkrona?

En tandkrona kräver samma grad av omsorg och uppmärksamhet som dina naturliga tänder. Om du har goda munhygienvanor, går på kontroll hos tandläkaren, inte gnisslar tänder och håller en tandvänlig diet, är det en hög kvalitet på krona som väntas hålla 10-15 år. Du kan läsa mer om garanti på kronor här.

Vad kostar en krona på en framtand?

Tandkrona pris Priset på tandkronor varierar beroende på vilken typ av krona man väljer att göra. Pris på våra tandkronor ligger mellan kr. Väljer du guldkrona tillkommer materialkostnad för guld. Du får mer information genom vår prislista.

Hur sätter man dit en tandkrona?

En tandstödd krona är en ny tandkrona som fästs på din befintliga tand. Först görs eventuella förbehandlingar för att hålla munhålan frisk, exempelvis kan en rotfyllning behöva göras. Sedan slipas tanden för att ge plats åt tandkronan. Den konstgjorda kronan fästs sedan direkt på din befintliga tand.

Hur mycket kostar det att sätta in en krona?

Hos oss startar priserna på 5900 kronor. Vi garanterar hög kvalitet under alla delar av behandlingen. Den tid vi lägger innan, under och efter genomfört arbete är inkluderat i priset.

Varför lossnar Tandkronan?

När en tandkrona lossnar kan det finnas flera orsaker: Karies (hål i tand) på tand under kronan. Tanden under kronan har gått sönder och ibland följer en del av tanden i kronan. Ofta sker detta på rotfyllda tänder som är skörare.

Kan man ta bort en tandkrona?

Tillfällig krona innan den permanenta sätts på Den fäster inte lika stadigt i munnen. Det är vanligt att den lossnar och att du får gå tillbaka till tandläkaren för att sätta tillbaka den igen. När den permanenta kronan är klar tas den tillfälliga kronan bort.

Hur sätter man fast en tandkrona?

Om den skadade tanden saknar en stor del av tandkronan och är rotfylld kan det vara aktuellt att fästa en pelare i roten. Kronan fästs sedan på pelaren av metall eller keramiskt material. Om allt passar vid provningen hos tandläkaren, sätts kronan fast med hjälp av ett tandcement.

Vad kostar en rotfyllning med krona?

Klicka här för att se hela prislistan....Prisexempel på vanliga behandlingar.

Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärderPris kr
RotfyllningsåtgärderPris kr
Upprensning och rotfyllning, en rotkanal3 829
Upprensning och rotfyllning, två rotkanaler4 438
Upprensning och rotfyllning, tre rotkanaler5 390