:

Hur gör man en balkong?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en balkong?
  2. Hur djup är en balkong?
  3. Hur är en balkong konstruerad?
  4. Hur inreda inglasad balkong?
  5. Är det värt att bygga balkong?
  6. Hur stor ska en balkong vara?
  7. När började man bygga balkonger?

Hur gör man en balkong?

Bygga och montera balkongen Balkongen byggs enklast i delar på marken och fästs sedan in direkt mot väggen. Se till att du bygger en som är dimensionerad att hantera såväl snölaster, möbler och flera personer som rör sig på den samtidigt. Bygger du i trä? Välj tryckimpregnerat konstruktionsvirke till konsoler.

Hur djup är en balkong?

För att uppfylla krav från stadsbyggnadskontoret är föreslaget djup på de allra flesta balkonger 120 cm. Undantaget är dock mot Polhemsgatan där djupet måste minskas till 110 cm.

Hur är en balkong konstruerad?

De bärande bjälkarna monteras i framkant på en limträbalk som vilar på träpelare. Pelarna fästs till underliggande balkong eller till grunden. Vid väggen monteras bjälkarna i balkskor fästa till väggens extra hammarband. Bärande reglar, pelare, räcke och infästningar dimensioneras av konstruktör.

Hur inreda inglasad balkong?

Vi har samlat de bästa.

  1. Rotting är en balkongklassiker som stylas bäst med mjuka sittdynor och stämningsfull belysning.
  2. Ett inglasat uterum kan husera även väderkänsliga växter och nyttjas med fördel året om.
  3. Skydda dig från mygg under svala sommarkvällar.

Är det värt att bygga balkong?

En lägenhet med balkong säljs ofta för 60 000 till 90 000 kronor mer än en lägenhet utan balkong. Om balkongen dessutom är i söderläge ligger spannet mellan 70 0 000 kronor. ... Och den som har möjlighet att bygga balkong får troligtvis igen pengarna och dessutom en högre trivsel under tiden man bor.

Hur stor ska en balkong vara?

Storlek: Vanligt mått på balkong är 1,4m i djup och 2,4m i bredd.

När började man bygga balkonger?

När de allra första balkong- erna byggdes i Stockholm under åren kring 1800 är det precis detta man eftersträvar, balkongen är framförallt en effektfull del av ar- kitekturen. Så förhöll det sig långt in på 1800-talet.