:

Hur fäster man golvsockel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man golvsockel?
  2. Hur fäster man Frigolitlister?
  3. Hur fästa Hålkälslist?
  4. Hur fäster man lister i gipsvägg?
  5. Vilket lim till golvlister?
  6. Hur fäster man stuckatur?

Hur fäster man golvsockel?

Ska du fästa listen i träregel så kan du använda dyckert som spik. Här kan du förborra innan för att vara riktigt säker på att slippa sprickor. Då du ska försänka spikhuvudet så kan du använda ett dorn. Genom det slipper du märken från hammaren.

Hur fäster man Frigolitlister?

Enklast är frigolitlister som du sätter med latexfog. Har du vita väggar kan du behöva måla listerna om färgen avviker för mycket.

Hur fästa Hålkälslist?

Tips för montering av hålkälslist Fäst först en trekantslist i kanten mellan vägg och tak. Denna kan man fästa i reglar så att den sitter ordentligt. eller limma den om det inte går att finna reglarna. Trekantslisten får såklart inte vara grövre än tomrummet bakom hålkälslisten.

Hur fäster man lister i gipsvägg?

– När man monterar listergipsväggar använder man vanligtvis dyckert eller listskruv och på betongväggar borrar man hål och sedan spikpluggar man. Listsättning har inte utvecklats så mycket men nu finns det enklare och snyggare sätt att montera, framförallt på betongväggar.

Vilket lim till golvlister?

Så väljer du rätt smältlim och limpistol när du limmar golvlister. Vi rekommenderar att du använder speciallim för trä eller plast beroende på vilket material listerna är gjorda av, eftersom det ger ett extra hållbart fäste.

Hur fäster man stuckatur?

Steg-för-steg- anvisningar:

  1. Rengör ytan där stuckaturen ska fästas. Den måste vara hel, ren, torr och dammfri (om damm hamnar på limmet fäster det inte!). Skrapa över målade väggar. ...
  2. Applicera No More Nails punktvis eller i strängar. Pressa fast stuckaturen med jämnt tryck. ...
  3. Låt torka i 24 timmar och måla sedan.