:

Hur ska tvättmaskinen stå?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska tvättmaskinen stå?
  2. Hur balanserar man tvättmaskin?
  3. Hur förbereder man för tvättmaskin?
  4. Hur kan man höja upp tvättmaskinen?
  5. Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?
  6. Kan en tvättmaskin kopplas till varmt vatten?
  7. Hur ska en tvättmaskin installeras i badrum?

Hur ska tvättmaskinen stå?

Tvättmaskinen måste stå plant och vara balanserad på fötterna för att fungera korrekt. En obalanserad apparat vibrerar och skakar under drift. Försök att gunga apparaten från sida till sida eller fram och tillbaka. Om den gungar mycket kan golvet eller apparatens fötter vara ojämna.

Hur balanserar man tvättmaskin?

Om ditt golv är lite ojämnt kan det vara svårt att hitta en stabil position för tvättmaskinen. Du kan pröva att köpa en antihalkmatta eller gummitassar för att förhindra att tvättmaskinen flyttar sig. På vissa tvättmaskiner är benen justerbara. Då kan du istället lösa problemet genom att ändra längden på dessa.

Hur förbereder man för tvättmaskin?

För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.

Hur kan man höja upp tvättmaskinen?

  • Allt fler väljer att höja upp tvättmaskinen genom att placera den på ett tvättmaskinsstativ, berättar Waage. Det ger en bättre arbetsställning när man ska hantera tvätten, samtidigt som man får en praktisk förvaringsplats för tvättmedel undertill och det blir lättare att komma åt att städa under maskinen.

Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?

  • För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.

Kan en tvättmaskin kopplas till varmt vatten?

  • Installation – vatten Tvättmaskiner kopplas alltid till kallt vatten . En maskin får inte anslutas direkt till diskbänkens eller badkarsblandarens blandararm. Man måste alltid installera en särskild anslutningsventil. Installation - avlopp Avloppet från tvättmaskinen skall helst ledas till en golvbrunn.

Hur ska en tvättmaskin installeras i badrum?

  • Tvättmaskin, som installeras i badrum, måste vara fast ansluten till en väggdosa, avsedd för våtrum. Numera får en tvättmaskin dock anslutas till ett jordat uttag för 220 volt i bad- eller duschrum. Uttaget måste då vara försett med jordfelsbrytare och vara placerat minst 1,7 m över golv och minst