:

Hur fästa Altanräcke?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fästa Altanräcke?
  2. Hur fästa överliggare altan?
  3. Hur fäster man en stolpe?
  4. Hur skruva överliggare?
  5. Hur fäster man stängsel?
  6. Hur sätter man ner stolpar till staket?
  7. Vad är Standardhöjd för Altanräcke?

Hur fästa Altanräcke?

Vid infästning av staket på befintlig altan eller i trä monteras stolparna i en stolpsko som skruvas fast ovanpå trädäcket. Ett annat alternativ är att skruva fast stolpen på sidan av altanen med en genomgående skruv som fästs in i altanens bärande reglar.

Hur fästa överliggare altan?

Överliggare läggs på de snedsågade stolpkrönen, positioneras och skruvas till stolpe med vinkelbeslag alternativt mot fästplatta av trä. Överliggare ska inte skruvas fast från ovansida. Gängad förankringslängd på skruv väljs i förhållande till tjocklek på täckplatta.

Hur fäster man en stolpe?

Stolpe fästs i stolpskon med genomgående skruv och mutter eller med träskruv. Så kallad fransk träskruv används därvid sällan numera, utan moderna och bättre träskruv som exempelvis självborrande, sexkantig träskruv ersätter dessa.

Hur skruva överliggare?

Skruva fast överliggaren med rostskyddad trallskruv 4,8x55 mm. Det blir snyggast om du skråskruvar underifrån från stolpen in i överliggaren och är försiktig så skruven inte kommer igenom överliggaren. Enklare, men inte lika snyggt, är det att skruva överliggaren uppifrån.

Hur fäster man stängsel?

Så här monterar du ditt stängsel steg för steg

  1. Försäkra dig om att marken är fri från ledningar och kablar.
  2. Sätt ut käppar eller liknande i änd-, hörn- och brytpunkter.
  3. Spänn upp murarsnöre mellan käpparna.
  4. Markera med märkspray där plintarna skall vara. ...
  5. Gräv hålen som behövs till stängslet. ...
  6. Fyll hålen med betong.

Hur sätter man ner stolpar till staket?

Gräv ett trångt hål, 60 till 80 cm djupt, med en smal spade eller ett jordborr. Gräv ned till fast mark för att säkerställa att stolparna står stadigt. Om marken är torr kan du väta marken litet, så blir det lättare att gräva eller borra. Du kan också använda galvaniserade jordankaren, som slås ned direkt i marken.

Vad är Standardhöjd för Altanräcke?

Boverkets rekommendationer kring räckets höjd För att beskriva det helt korrekt ska höjden mellan golv och golv, mellan två våningar, vara 3 meter eller mer. Se våra räcken här!» För balkonger och andra miljöer utanför bostaden säger man att ”räcken på balkonger och loftgångar bör vara minst 1,1 meter höga.”