:

Hur fäster man i gipsvägg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man i gipsvägg?
  2. Kan man borra i gipsvägg?
  3. Vad använder man för skruv till gipsvägg?
  4. Hur använder man plugg?
  5. Hur fäster man tv på gipsvägg?
  6. Vad för plugg i gipsvägg?

Hur fäster man i gipsvägg?

När du ska hänga eller fästa föremål som väger mer än 10 kilo per fästpunkt bör du alltid använda träskruv och plugg. Det finns pluggar i plast och metall. Oavsett hur dessa omformar sig, är principen alltid att pluggen ska bilda ett fast grepp om skruven på baksidan av gipsplattan.

Kan man borra i gipsvägg?

Borr: Metallborr går även i gips och trä. Annars träborr för trävägg.

Vad använder man för skruv till gipsvägg?

SKRUV MED UNIVERSALPLUGG Gipsankare ARROW ANCHOR - Passar för snabb och enkel upphängning i gips som används tillsammans med gipsskruv diametern 3,5–3,9 mm. Perfekt för upphängning av t. ex. tavlor.

Hur använder man plugg?

När skruven dras åt expanderar pluggen och förankras stadigt i väggen. Borra hålet med en slagborrmaskin och knacka försiktigt pluggen på plats. Därefter kan du sätta i skruven. Var noga med att använda en typ av skruv som passar att använda med pluggar och som har rätt längd och tjocklek för den plugg du använder.

Hur fäster man tv på gipsvägg?

Om du har gipsvägg ska du INTE använda plastpluggarna som medföljer i förpackningen till väggfästet. Du använder istället speciella gipsexpanderskruv, exempelvis molly, som du hittar i järn- och byggbutiker. Här är två alternativ för att sätta upp väggfäste på en gipsvägg: Leta upp var reglarna sitter på väggen.

Vad för plugg i gipsvägg?

Skivexpandern, ofta kallad mollyplugg, är bästa sättet att fästa tyngre laster i gipsväggar med. Den monteras snabbast med en expandertång, men kan också skruvas med mejsel eller skruvdragare. Tänk på att gipsskivor har begränsad hållfasthet, sprid gärna ut lasten på bägge sidor om en regel.